We kunnen stunten tegen AZ

Niets is onmogelijk

Bij ADO Den Haag mocht hij aan het niveau van de Eredivisie ruiken. Sterker nog, hij pikte geregeld een wedstrijdje mee. Nick Coster (26) acteerde echter in een elftal dat totaal niet op elkaar was ingespeeld. Na dit seizoen, wanneer zijn verbintenis bij FC Dordrecht afloopt, hoopt hij op een herkansing op het hoogste niveau. Een monoloog. “Ik denk dat ik de Eredivisie aankan.”

“Ik ben ADO Den Haag dankbaar dat ze mij hebben laten debuteren in het betaalde voetbal. Helaas was het niet altijd even leuk om in het eerste elftal te spelen. Ik heb namelijk van alles meegemaakt: van gestaakte wedstrijden tot spelers die verdacht werden van omkoopschandalen. Al met al heb ik toch een mooie tijd gehad in Den Haag. Maar op een gegeven moment verdween ik uit de basis en speelde ik weinig wedstrijden. Omdat mijn contract afliep, besloot in te vertrekken en verkaste ik naar FC Dordrecht. Wel heb ik nog steeds veel contact met sommige spelers van ADO Den Haag. Reservekeeper Robert Zwinkels is één van mijn beste vrienden, terwijl ik met jongens als Jens Toornstra regelmatig een hapje ga eten bij mij in de buurt.

In Den Haag heb ik heel veel geleerd, vooral op mentaal gebied. Ik ga altijd vol voor de zege, misschien komt daar mijn bijnaam De Terriër vandaan. Ik schuw een hard duel niet, bijt me graag vast in een speler en geef nooit op. Een hele harde voetballer ben ik echter niet. Ik wil spelers niet bewust pijn doen.

Mede door mijn winnaarsmentaliteit wilde FC Dordrecht mijn contract verlengen, maar ik vond het aanbod niet goed genoeg. Ik ging eerst mijn andere opties bekijken. Er was interesse uit Bulgarije en Nederland, maar geen enkele club werd concreet. Ik zag het wel zitten, een buitenlands avontuurtje. Tegenwoordig zie je veel spelers naar Bulgarije vertrekken. Helaas kwam het in mijn geval niet tot een transfer. FC Dordrecht bood mij vervolgens een beter contract aan, waardoor is alsnog besloot om te blijven.

Binnenkort ga ik met mijn zaakwaarnemer om de tafel zitten om over mijn toekomst te praten. De Eredivisie zou mooi zijn, maar dat moet je wekelijks een hoog niveau halen. Ik denk dat ik die competitie aankan, mits ik in een ingespeeld team terechtkom. Maar als een leuke club uit de Jupiler League zich meldt, is dat ook een optie voor mij. Nu hou ik me er nog niet heel erg mee bezig, want we zijn net begonnen met het nieuwe seizoen. Laten we er maar eerst een positief jaar van maken met Dordt. Overigens hoef ik niet per se weg. Ik heb het hier namelijk uitstekend naar mijn zin.

Helaas staan we op een teleurstellende tiende plaats in de Jupiler League. We hebben veel wedstrijden gelijkgespeeld die we eigenlijk moesten winnen. Pure pech dus. Een goed voorbeeld is het uitduel met FC Emmen. In de tweede helft kregen wij de ene kans na de andere, maar hun keeper (Harm Zeinstra, red.) was echt verschrikkelijk goed die avond. Hij pakte iedere bal en speelde de wedstrijd van zijn leven. Toch kunnen wij hoger eindigen dan de huidige tiende plaats en ik ben ervan overtuigd dat dit gaat gebeuren. Ons doel is niet om na 34 wedstrijden al op vakantie te gaan. Wij willen de Jupiler Play-offs halen.

Ver komen in de KNVB-beker is een ander streven. Ik heb thuis op de bank met veel interesse de loting gevolgd. Vooraf had ik het gevoel dat we een zware tegenstander zouden treffen. Zelf dacht ik aan Ajax of FC Twente, maar uiteindelijk rolde AZ uit de koker. Dat is een heel mooi affiche voor zowel de spelers als de supporters. In het weekend kijk ik vaak naar Eredivisie Live. Ik vind dat AZ samen met FC Twente het beste voetbal van Nederland speelt. Wij doen het meestal heel goed tegen clubs uit de Eredivisie, kijk maar naar de wedstrijd tegen Ajax van twee jaar geleden die we na verlenging met 1-2 verloren. We zullen zien of we voor een stunt kunnen zorgen tegen AZ. Niets is onmogelijk.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.