We hebben verzuimd de wedstrijd op slot te gooien

‘We hebben verzuimd de wedstrijd op slot te gooien’

Tot de laatste minuut van de blessuretijd voelde Harry van den Ham, de interim-trainer van FC Dordrecht, zich de koning te rijk aan de Meerdijk. Een terecht overwinning lonkte, het was alleen een kwestie van de laatste Emmer aanvalsgolf doorstaan. En daar ging het nou net fout. Evenals vorig seizoen, toen in de slotminuten kostbare punten werden gemorst, werd een tegentreffer geïncasseerd.

,,We hebben verzuimd de wedstrijd op slot te gooien,” stelde Van den Ham dan ook met teleurstelling in de stem, nadat hij de deur van de Dordtse kleedkamer in het slot had gegooid. ,,Ik heb een katterig gevoel. In defensief opzicht hadden we tot de tegentreffer nauwelijks iets weggegeven. Uit puur opportunisme komt de gelijkmaker dan toch nog tot stand. Enorm balen, want daarvóór hebben we de kansen gehad om het af te maken.”

,,Dankzij Peter van der Vlag, die ons op de been heeft gehouden,” voegde collega Joop Gall daar nog aan toe.

Hoop
Na de eerste emotie omtrent het resultaat evalueerde Van den Ham rustig(er). ,,Het was een vlakke wedstrijd, waarin degene die de eerste treffer zou scoren mogelijkerwijs de wedstrijd zou winnen. Qua veldspel kan ik niet anders dan tevreden zijn. Vooral op het middenveld was er een prima balans en na een aarzelende start zijn we steeds meer aan voetballen toegekomen. Dat biedt hoop voor de komende weken.” In de rust viel Johan Versluis uit met een hamstringblessure. Van den Ham: ,,Een tweede tegenvaller, omdat op de wedstrijddag bleek dat Danny Post niet kon spelen. Maar daar zijn we achterin goed mee omgegaan. Maar de uitkomst, en dat is het belangrijkst, is voor ons niet positief.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.