“We hebben geknokt, maar moeten slimmer worden”

Gert Kruys beleeft tot op heden weinig plezier aan zijn terugkeer op bekend terrein aan de Krommedijk. De tweede nederlaag in evenzovele duels voor de interim-trainer stemde de inwoner van Zeist droevig.

,,Het was aanhaken of afhaken bij de top,” somberde Kruys. ,,We hebben grote delen van de wedstrijd tegen Helmond Sport gedomineerd, maar kwamen in plaats van een 2-0 voorsprong zomaar met 1-2 achter. En ik had mijn spelers nog zo gewaarschuwd voor die dekselse Güvenç. De inzet was hartverwarmend, maar in dit soort wedstrijden moeten we toch slimmer zijn. De 1-2 was een enorme domper voor ons, waar we niet goed mee omgesprongen zijn. De rust en routine van Helmond Sport hebben de doorslag gegeven.”

Het afscheid van buitenspeler Garry Mendes Rodrigues, die verkast naar het Bulgaarse Levski Sofia, kwam Kruys rauw op zijn dak vallen. ,,Ik hoorde het vlak voor de wedstrijd. Een verrassing, ook voor de ploeg. Hier had ik niet op gerekend, maar Garry is eigendom van ADO, dus we kunnen hier niets aan doen. Het is een transfer uit financiële overwegingen waar wij als FC Dordrecht geen invloed op uit kunnen oefenen. We moeten dit accepteren,” zo gaf Kruys gisteravond kort na het duel met de Brabantse ploeg te kennen.

Oud-Dordtenaar Juanito Sequeira had na afloop een grote grijns op het gelaat: ,,Een zakelijke overwinning voor ons,” liet de Kaapverdiaan met een groen-wit verleden optekenen. ,,We hebben op de juiste momenten toegeslagen. Een reden voor carnaval? Voor mij niet, want ik kom uit Rotterdam.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.