Warner Hahn miste in competitie nog geen minuut

Warner Hahn heeft het prima naar zijn zin bij FC Dordrecht. De 20-jarige doelman staat er sinds zijn komst elke week onder de lat en heeft voldoende te doen. ,,Bij de beloften van Ajax kon ik regelmatig na een wedstrijd zonder een douche te pakken weer in de auto stappen op weg naar huis. Hier kan ik me onderscheiden.”

Warner Hahn kijkt in het stadion van FC Dordrecht nog eens naar een affiche voor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport en wrijft zich stevig in zijn grote handen. ,,Eindelijk weer een thuiswedstrijd, daar kijk ik naar uit. Vooral het spelen voor de tribune aan de noordzijde vind ik erg gaaf met de steun van de supporters in mijn rug.”

Het zijn de zaken waar Hahn zich over verkneukelt. Exact een jaar geleden besloot hij dat het wel welletjes was in Amsterdam. Als doelman van de beloftenploeg van Ajax kon hij soms volledige wedstrijden uit zijn neus eten. ,,Ik kon regelmatig na een wedstrijd zonder ook maar een douche te pakken direct in de auto stappen om weer op weg naar huis te gaan. Ik kreeg twee of drie keer iets te doen, bij FC Dordrecht kan ik me onderscheiden. Natuurlijk hoop ik uiteindelijk de stap naar de eredivisie te kunnen maken, maar ik heb geen haast. Daarbij heb ik bij FC Dordrecht nog genoeg te leren.”

De Rotterdammer wil vooral rustiger worden in zijn doelgebied. ,,Al gaat het al beter op dat vlak. Toen ik net bij de club was, wilde ik me dolgraag bewijzen. Ik was erg gretig en kwam soms onrustig uit mijn doel.”

Een rol als derde doelman bij de landskampioen zag oud-Spartaan Hahn niet zitten. Toen trainer Theo Bos in april van het vorig jaar bij de Surinamer informeerde, kwam hij maar al te graag naar Dordrecht waar hij snel een basisplek veroverde. De bekerontmoeting met Scheveningen miste hij vanwege een gebroken middenhandsbeentje, voor de eerstvolgende competitiewedstrijd trok hij zijn handschoenen weer aan. ,,De faciliteiten zijn dan wel minder dan bij Ajax, sportief gezien ben ik blij met de stap die ik gemaakt heb. Bij Jong Ajax zat de uitdaging in trainen met spelers als Mounir El Hamdaoui en Ismaïl Aissati maar de sfeer van voetballen in een stadion met toeschouwers is niet na te bootsen. Dit wil ik niet meer missen.”

De 1,90 meter lange doelwachter voelde de nederlaag van voorbije vrijdag bij Telstar niet aankomen. ,,Ik had niet het idee dat er iets aan de hand was totdat de rode kaart voor Roderick Gielisse kwam. Dat was het breekpunt van de wedstrijd, zeker nadat we enkele kansen misten. Dat frustreert me wel eens, ik kan alleen maar ballen tegenhouden en ze er niet zelf in schieten. Ik ben een eenling onder de lat maar wel één die nog steeds tevreden is: we liggen op koers voor ons doel, het behalen van de play-offs.”

Tekst: Yorick Groeneweg / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.