Warner Hahn keept vanaf volgend seizoen in de Kuip

Warner Hahn speelt volgend seizoen voor Feyenoord. De 21-jarige doelman van FC Dordrecht heeft met de Rotterdamse club overeenstemming bereikt over een driejarig contract, ingaande vanaf 1 juli 2014.

Met Hahn, die komende zomer transfervrij naar De Kuip komt, heeft Feyenoord een van de meest talentvolle doelmannen van Nederland aan zich weten te binden. Feyenoord heeft van FC Dordrecht toestemming gekregen om voor 1 januari 2014 met Hahn te spreken en is de club daar zeer erkentelijk voor.

De in Rotterdam geboren Hahn keept vanaf het seizoen 2012-2013 voor FC Dordrecht, waar hij zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Zijn ontwikkeling onder de lat werd beloond met een kans in Jong Oranje, waar hij in augustus debuteerde in de vriendschappelijke interland tegen Jong Tsjechië. Inmiddels staat de teller op zes interlands namens het hoogste nationale jeugdelftal. 

Martin van Geel laat weten zeer content te zijn met de komst van de talentvolle doelman. “Warner heeft grote indruk gemaakt met zijn prestaties in Dordrecht en doet het bovendien goed bij Jong Oranje”, licht de technisch directeur de komst van Hahn toe. “Bij ons krijgt hij de kans om zijn kwaliteiten op een hoger podium te laten zien en gaat hij de strijd aan met de andere keepers in de selectie. Wij denken dat Warner, ook gezien zijn Rotterdamse afkomst, uitstekend bij Feyenoord past.”

Hahn zelf is zeer blij met de overeenkomst met Feyenoord. “Ik zie dit als een heel mooie stap in mijn carriere. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en woon tegenwoordig op vijf minuten van De Kuip. Als Feyenoord thuis speelt zie ik de stadionlampen altijd branden. Vroeger ben ik tientallen keren in De Kuip geweest om naar Feyenoord te kijken. Het lijkt me fantastisch om zelf namens Feyenoord in dat stadion te spelen.”

Hahn hoopt in De Kuip de strijd aan te gaan om de plek onder de lat. “Ik zal gaan vechten voor mijn plek”, vertelt hij. “Maar eerst richt ik me dit seizoen nog helemaal op FC Dordrecht. We kunnen kampioen worden, dus ik zal er alles aan doen om mijn steentje daaraan bij te dragen. Een kampioenschap zou natuurlijk de mooiste manier zijn om hier afscheid te nemen. Bovendien wil ik mezelf in het komende half jaar ook bij mijn huidige club nog verder blijven ontwikkelen, zodat ik in het nieuwe seizoen helemaal klaar ben voor Feyenoord.”

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.