Warner Hahn breekt hand

Warner Hahn heeft afgelopen vrijdag een zware blessure aan zijn linkerhand opgelopen. In de slotfase van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles onderschepte de keeper de bal. “Daarna is die jongen waarschijnlijk op mijn hand gaan staan”. Onderzoek in het ziekenhuis heeft maandag uitgewezen dat Hahn tijdens dat duel het middenhandsbeentje van zijn wijsvinger heeft gebroken. Hij is in het gips gezet en voorlopig uitgeschakeld.

“Het hoort erbij, dit is voetbal”, klinkt Warner Hahn nuchter. “Tuurlijk baal ik ervan, ik wil alles spelen. Zo’n blessure komt ook altijd op een ongelegen moment, maar het is niet anders.”

Aan een breuk heeft Hahn nooit gedacht. “In de wedstrijd heb ik me laten verzorgen en heb daarna gewoon verder gespeeld. Het deed wel pijn, maar daar let je dan niet op. In het weekend ging het best wel redelijk. Die hand was wel dik en had daarom gedacht dat ik hem voor de training maar in zou laten tapen. Martijn (de fysiotherapeut, red) vond het echter toch verstandiger om een fotootje te laten maken”. En niet ten onrechte dus.

Normaal duurt het herstel drie weken. “Maar Peter Fontijne (de clubarts, red) heeft waarschijnlijk iets anders voor me. Een soort brache waarmee ik al eerder weer zou kunnen keepen. Ik hoop het”.

Warner Hahn zal vanavond tegen Scheveningen worden vervangen door de jonge Ramon Lujano Benavides die daarmee zijn debuut in het betaalde voetbal zal gaan maken. Lujano (20) is afkomstig uit de eigen opleiding en speelde afgelopen seizoen bij de beloften. “Ik heb Ramon gisteravond al gebeld om hem succes te wensen. Ik heb alle vertrouwen in hem”.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.