Met goede moed naar Maastricht

FC Dordrecht speelt vrijdag om 20.00 uur in Stadion De Geusselt tegen MVV Maastricht. Een wedstrijd tussen de huidige nummer 4 en 11. FC Dordrecht doet nog volop mee in de strijd voor de tweede plek en de periodetitel, MVV probeert aan te haken bij de play-off plekken.

MVV

In tegenstelling tot vorig seizoen staat MVV er wat minder goed voor. De Limburgers bestrijken momenteel de elfde plek op de ranglijst en doen het qua vorm in de laatste vijf wedstrijden iets minder dan FC Dordrecht. De ploeg hoopt terug te komen na een 2-2 gelijkspel tegen ADO Den Haag. Dailon Livramento is topscorer in Maastricht met tien doelpunten. MVV Maastricht won de laatste zes thuisduels met FC Dordrecht, alleen op Heracles Almelo (7 in 1976-1996) en Almere City FC (7 in 2008-2015) boekten de Limburgers ooit meer opeenvolgende thuiszeges in de Eerste Divisie. Sinds december 2023 pakten alleen FC Groningen (16) en FC Dordrecht (15) meer punten in thuisduels in de KKD dan MVV (14, net als ADO Den Haag), terwijl de ploeg van Maurice Verberne dit seizoen tot en met november juist de minste punten in eigen huis behaalde (5).

FC Dordrecht

De Eredivisie, of in ieder geval de play-offs, komen gevoelsmatig steeds dichterbij voor de Schapekoppen. Na de 0-1 overwinning bij en tegen Jong PSV slaat de ploeg een steeds groter wordend gat met de clubs buiten de play-offs. FC Dordrecht won de laatste twee competitieduels met 1-0 van VVV-Venlo en dus met 0-1 van Jong PSV, de Schapenkoppen hielden in januari 2018 voor het laatst drie keer op rij de nul in de Eerste Divisie (3). Shiloh ’t Zand maakte dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen zeven goals, sinds de degradatie van FC Dordrecht in 2015 maakte alleen Aliou Balde er zoveel voor zijn 21e verjaardag in een Eerste Divisie-
jaargang namens FC Dordrecht (8 in 2022/23).

Eerdere ontmoeting

Eerder dit seizoen eindige de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. De samenvatting van de wedstrijd zie je hieronder.

Scheidsrechter

Rob Dieperink zal er voor zorgen dat de wedstrijd in goede banen verloopt. Het wordt zijn vierde Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van het seizoen. Bij de 5-2 overwinning op Cambuur floot hij ook. Assistent-scheidsrechters zijn Van Zuilen & Fikkert. Vierde official van de avond is Janssen.

Uitzending

De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN Extra en is tevens te volgen via de liveblog op ons X-account.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.