Voorbeschouwing: Zware klus na spectaculaire overwinning

Na de miraculeuze 4-3 overwinning op Volendam staat nu de koploper te wachten. FC Twente dat afgelopen maandag met 4-1 verloor van RKC Waalwijk is ongetwijfeld uit op eerherstel.

In het Riwal Hoogwerkers Stadion speelde FC Dordrecht al snel een verloren wedstrijd. Na een half uur stond er al een 2-0 achterstand op het scorebord. Twee dode spelmomenten zorgde voor een zorgeloos avondje vanuit Tukkers perspectief. Peet Bijen scoorde de openingstreffer en een klein kwartiertje later was het Stankov die de bal ongelukkig in eigen goal werkte.

De statistieken spreken niet in ons voordeel. Vanaf het seizoen 1994/95 hebben de beide ploegen elkaar slechts vijf keer getroffen. In deze wedstrijden wist FC Twente vier keer te winnen en eindigde de stand eenmalig in een gelijkspel. FC Dordrecht wacht nog op de eerste overwinning.

Is er dan geen enkel positief puntje? Jawel, waar FC Dordrecht aan het begin van de week drie punten uit het vuur sleepte wist FC Twente na lange tijd weer wat verliezen is. Als FC Dordrecht dezelfde scoringsdrift kan tonen als afgelopen maandag is een stunt in de Grolsch Veste alles behalve uitgesloten…

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.