Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Dordrecht

Morgen speelt FC Dordrecht zijn derde en laatste wedstrijd in Limburg van dit seizoen. Dit keer gaan de Schapenkoppen op bezoek bij VVV-Venlo.
Dordrecht gaat vol goede moed richting de zuidelijke provincie om de drie punten mee naar huis te nemen.

Afgelopen zondag verloren de Schapenkoppen nipt het duel in en tegen Emmen. Trainer Gérard de Nooijer zag, ondanks de verliespartij, positieve punten tijdens de wedstrijd van zondag.
“De uitslag was klein en we hebben de kansen gehad in die wedstrijd om de voorsprong uit te breiden. Het is positief om te zien dat we weinig weg hebben gegeven. In de organisatie stonden wij goed en we speelde behouden.”
Verder was er weer plaats voor de Franse spits Thomas, die zondag zijn eerste doelpunt maakte voor de Dordtenaren. “Maar het spel van de Fransman kan verbeterd worden”,  vertelde de coach.  “Joël was slordig aan de bal afgelopen zondag, hij moet beter aanspeelbaar zijn. Hij is beresterk en moet ballen vasthouden, zo kan hij van meerwaarde zijn.”

Over de wedstrijd van morgen liet de trainer weinig los. “We hebben aardige tegenstanders gehad en VVV is de volgende. Het is een goede ploeg en een kampioenskandidaat. Het is een degelijke ploeg ondanks dat de aanvoerder niet meedoet.”

Winnen in Venlo
Donderdag 8 mei 2014 was de laatste keer dat de Dordtenaren wisten te winnen in De Koel. Paul Gladon, Javier Vet en Jessy Mayele zorgden voor de Dordtse doelpunten. VVV kwam rond het uur nog terug tot 1-1 maar vijf minuten voor tijd schoten Vet en Mayele de wedstrijd op slot en namen ze de drie punten mee naar de Tempel der Beschaving.
Afgelopen seizoen liep het iets anders, de Schapenkoppen verloren op een koude maandagavond met 3-0.

De tegenstander
De Venlonaren zijn bezig aan een goed seizoen, ze staan momenteel op de tweede plek die recht geeft op de periodetitel.  Na  de winst  op Den Bosch in de elfde speelronde werd afgelopen maandag Jong Ajax met 0-4 verslagen. De ploeg van Steijn is in vorm en daarom zal het een lastige klus worden voor onze Schapenkoppen.

Tekst: Niels Beenakkers
(Archief)foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.