Voorbeschouwing Telstar – FC Dordrecht

Morgenavond gaat FC Dordrecht op bezoek in Noord-Holland bij Telstar. De ploeg van De Nooijer heeft na de wedstrijd tegen FC Den Bosch (2-2) vertrouwen op gedaan en klaar om de strijd aan te gaan met De Witte Leeuwen.

Het punt dat de Dordtenaren behaalde afgelopen vrijdag thuis tegen Den Bosch was er een waar lang naar werd uitgekeken. Het was Dordt daarvoor zeven wedstrijden niet gelukt om punten binnen te slepen maar op de Krommedijk werden de trouwe supporters beloond voor hun steun. Door een schitterende lob van Daniels en een ijzersterke kopbal van Thomas werd een punt veiliggesteld, waar misschien drie punten ook verdiend waren.

Winst in Velsen-Zuid
De laatste keer dat de Schapenkoppen wonnen in het Rabobank IJmond Stadion  is alweer eventjes geleden. Op vrijdag 18 april 2014 werd de volle drie punten mee genomen naar Dordrecht na de 2-5 overwinning. Ilias Haddad, Javier Vet, Jeffry Fortes en Giovanni Korte(2x) zorgden voor deze mooie winstpartij. Dordt kwam op 1-0 voorsprong maar keek na twintig minuten toch tegen een 2-1 achterstand aan. Voor rust herstelde Dordt de schade en won met 2-5 in Velsen-Zuid.

De tegenstander
Telstar staat momenteel op de veertiende plaats van de ranglijst en is tien punten verwijderd van de Schapenkoppen. De withemden speelden vrijdag knap met 1-1 gelijk tegen de koploper, VVV. Telstar stond al na zeventien minuten met tien man toen Wesley Zonneveld met rood van het veld werd gestuurd. De kaart van deze Zonneveld is geseponeerd door de KNVB en zal bij de selectie zitten aankomende vrijdag. Net als FC Dordrecht zijn De Witte Leeuwen opzoek naar drie punten. De laatste keer dat Telstar wist te winnen dateert van 14 oktober toen er met 2-0 werd gewonnen van NAC. Sindsdien heeft SC Telstar geen wedstrijd af kunnen sluiten, echter werden er driepunten verzameld in de laatst zeven wedstrijden.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.