Voorbeschouwing SV Spakenburg – FC Dordrecht

Aankomende dinsdag neemt FC Dordrecht het in de eerste ronde van de TOTO KNVB beker op tegen SV Spakenburg. Er zal om 20:00 worden afgetrapt op Sportpark de Westmaat!

SV Spakenburg staat momenteel 15e in de tweede divisie en heeft van de 9 gespeelde wedstrijden 2 wedstrijden weten te winnen. In de laatste wedstrijd speelde SV Spakenburg met een 3-3 gelijk tegen HHC. Binnen 7 minuten kwam Spakenburg knap terug van een 3-0 achterstand en wist het door een eigen doelpunt van HHC nog een punt te redden in de 94 ste minuut.

Een herkenbaar verhaal want ook FC Dordrecht kwam na een 0-3 achterstand bij rust in de tweede helft terug en speelde met 3-3 gelijk thuis tegen FC Den Bosch. In de laatste seconde van de blessure tijd schoot Alessio Miceli de gelijkmaker voor FC Dordrecht binnen en redde een punt voor de club. Ondanks het punt staat FC Dordrecht nog onderaan in de Keuken Kampioen Divisie met 7 punten.

Nog een feitje bij de tegenstander van morgenavond. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat trainer Eric Meijers zijn contract niet gaat verlengen bij Spakenburg. De trainer die je misschien nog wel kent van de populaire documentaire van Achilles’29 heeft in goed overleg met de club deze beslissing gemaakt.

Voor de eerste en laatste ontmoeting met SV Spakenburg was op 1 oktober 1988. Destijds was FC Dordrecht nog DS’79. De wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door Spakenburg en DS’79 werd er in de eerste ronde uitgeknikkerd. De wedstrijd is live te volgen via ons twitterverslag. Op ESPN 1 zal er een schakelprogramma zijn. FC Dordrecht zal gesteund worden door ongeveer zo’n 55 supporters!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.