Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – FC Dordrecht (KNVB Beker)

Woensdag 21 september begint FC Dordrecht aan het KNVB Bekertoernooi en gaat het op bezoek in Rotterdam. Sparta ontvangt de Schapenkoppen voor het eerst op Het Kasteel in bekerverband. Na het duel Jong PSV (stand) gaan de Dordtenaren er weer tegenaan.

De laatste keer dat FC Dordrecht op bezoek ging in Rotterdam eindigde het spannende duel in een 2-3 overwinning voor de Schapenkoppen. Jeffry Fortes, Rangelo Janga en Alvin Daniels waren de mannen die het net vonden. De laatste ontmoetingen tussen de twee waren goed in evenwicht. Vier keer won Sparta thuis, vier keer namen de Dordtenaren de buit mee naar huis en zesmaal bleef er een gelijke stand op het scorebord staan.

Eerste bekerwedstrijd
FC Dordrecht heeft één keer Sparta Rotterdam getroffen in het bekertoernooi. Op zondag 24 november 1974 kwamen de Rotterdammers op bezoek in Dordrecht. Het duel toentertijd eindigde in een 1-2 zege voor de Spartanen. Van Kuyk zorgde nog wel voor de voorsprong op ‘Terrein Krommedijk’ maar door treffers van Venneker en Skipper gingen de Kasteelheren door naar de volgende ronde.

Eerdere seizoen bekervoetbal
Afgelopen seizoen was het een kort beker seizoen voor FC Dordrecht. Na de amateurs van SC Feyenoord te hebben verslagen met 0-2, lukte het niet om thuis te winnen van VV Capelle (0-1).
In het seizoen 2014/2015 kwam FC Dordrecht net zo ver als het jaar erna. In de tweede ronde werd er met 0-3 gewonnen van ONS/Boso Sneek, maar verloor het met 2-1 in Arnhem tegen Vitesse.
In 2013/2014 was het na de tweede ronde al over en uit voor FC Dordrecht. De Schapenkoppen werd met 3-0 verslagen door Feyenoord.
Tijdens het beker seizoen van 2012/2013 was er meer geluk. Eerst werd Willem II met 0-2 verslagen, de wedstrijd daarop scoorde Lars Veldwijk waardoor FC Dordrecht won met 2-1 van Scheveningen maar in de achtste finales was AZ met 2-4 te sterk.

Tekst: Niels Beenakkers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.