Voorbeschouwing SC Cambuur – FC Dordrecht

Het is voor assistent-trainer Pascal Bosschaart een terugkeer op de plek waar hij als assistent- en interim-trainer aan de slag is geweest, het is voor FC Dordrecht de kans om een plek in de top vier van de competitie te garanderen. De wedstrijd tegen SC Cambuur staat op het programma! Tijd om voor te beschouwen op de wedstrijd die eerder dit seizoen in een 5-2 overwinning voor de Schapekoppen eindigde!

SC Cambuur

De Liwwadders bezitten momenteel de twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie en mag nog dromen van een plaatsje in de play-offs waar het dan zomaar de Schapekoppen tegen kan komen. Met 45 punten kunnen ze theoretisch gezien nog zevende worden, een negende plek is (door de plaats van Jong AZ) genoeg om in de play-offs te eindigen. De ploeg van Henk de Jong voetbalt voor de een-na-laatste keer in het huidige Cambuurstadion. Vanaf volgend seizoen voetballen zij niet meer aan het Cambuurplein. Van vorm is geen sprake in de Friese hoofdstad. Van de laatste tien wedstrijden werden er slechts drie gewonnen. De overige zeven werden verloren. Een klein sprankje hoop voor de Leeuwarders: Henk de Jong verloor nog nooit een competitiewedstrijd als SC Cambuur-trainer van FC Dordrecht (W5, G1). Topscorer van Cambuur is Milan Smit. Hij heeft ruim achttien doelpunten op zijn naam staan.

FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft de play-offs al binnen, maar durven nog omhoog te kijken naar de tweede plek.

Er heerst een goede stemming in het team. Iedereen voelt zich goed. We hebben de laatste vijf wedstrijden gewonnen dus het team voelt daardoor ook veel vertrouwen. We willen de laatste drie wedstrijden winnen, gaan voor promotie en ook de periodetitel. -Rocco Shein

De vorige wedstrijd, tegen TOP Oss, werd met 3-1 gewonnen. FC Dordrecht won de afgelopen vier Keuken Kampioen Divisie-duels en kan voor het eerst sinds januari-februari 2018 vijf competitiewedstrijden op rij winnen; de Dordtenaren haalden in slechts twee seizoenen meer punten (67 in 2006/07 en 73 in 2013/14) dan in dit seizoen (66). Topscorer van de ploeg is Mathis Suray, met dertien goals. Terug bij de ploeg zijn Rene Kriwak en Jari Schuurman. Zij hopen weer minuten te gaan maken na een periode van blessures.

Onderlinge balans 

In de 87 keer dat deze wedstrijd werd gespeeld wist SC Cambuur 46 keer er met de winst van door te gaan. 24 keer wisten de Dordtenaren te winnen. Zeventien gelijke spelen, dus.

Scheidsrechter

De man die de wedstrijd in goede banen moet gaan leiden is Edwin van de Graaf, die zijn minuten voornamelijk in de Eredivisie maakt.. Zijn assistenten zijn Weterings, Kunst en Stegeman.

Wedstrijd volgen?

De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN 3 en wordt meegenomen in het schakelkanaal van ESPN. Zoals jullie van ons gewend zijn is er weer een live X-verslag.

Dordts minuutje

Wil jij meer weten over de wedstrijd van vanavond? Bekijk dan nu het Dordts Minuutje:

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.