Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Dordrecht

FC Dordrecht reist morgen af naar Noord-Brabant om het op te nemen tegen RKC Waalwijk. Een lastige uitwedstrijd voor de Schapenkoppen aangezien RKC hoog in het rechterrijtje, op de elfde plek, is geplaceerd. 

Na de nederlaag van vrijdag tegen Jong PSV (2-3) moeten de Dordtenaren de rug rechten en dat moet gebeuren in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. Na de vroege voorsprong door een doelpunt van Daniels, trok Lammers de stand al snel weer gelijk. Na wat sneeuwval en een pauze kwamen de Eindhovenaren op 1-2 door Verreth, die ook niet lang feest kon vieren omdat Thomas Dordt op gelijke hoogte bracht. Helaas zag de Fransman en heel FC Dordrecht een punt verdwijnen na de tweede treffer van PSV-spits Lammers. De Schapenkoppen zijn er op gebrand om revanche te halen tegen de andere Brabanders, RKC. FC Dordrecht en de Rooms Katholieke Combinatie Waalwijk waren in het verleden vaak aan elkander gewaagd. Het belooft dus een spannend duel te worden in het Mandemakers Stadion.

Overwinning in Waalwijk
Elk seizoen is het even billen knijpen bij de Geelblauwen als de Schapenkoppen op bezoek komen. Van de laatste vijf uitwedstrijden wisten de Dordtenaren er drie te winnen, één gelijk te spelen en maar een nederlaag. De meest recente overwinning op de ploeg van Van den Berg dateert van 17 oktober 2015, toen er met 0-1 werd gewonnen door een eigen doelpunt van Van Weert. Het was een duel waarin de stadionlampen het begaven en een wedstrijd waarin Curiel in de blessuretijd van het veld werd gestuurd.

RKC in seizoen 2016/2017
De Waalwijkers staan momenteel op een elfde plaats en hebben 36 punten bij elkaar verzameld. De ploeg van Peter van den Berg wist afgelopen week te stunten bij NAC in een duel dat eindigden met tien tegen tien maar nog heel soepel loopt het nog niet. Voor de wedstrijd tegen NAC hadden de Geelblauwen driemaal verloren en een gelijkspel op de teller staan sinds de laatste overwinning. Voorin zijn Langedijk en Voskamp samen goed voor 22 doelpunten dit seizoen. Bij Waalwijk ontbreekt Williams, de doelman kreeg een rode kaart in de vorige wedstrijd.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.