Voorbeschouwing: RKC Waalwijk – FC Dordrecht

Tijdens de elfde speelronde van de competitie nemen we het in een uitwedstrijd op tegen RKC Waalwijk. De ploeg uit Waalwijk werkte met een goed gevoel naar deze wedstrijd toe, nadat er eerder deze week met maar liefst 7-0 werd gewonnen van Tweede Divisionist De Treffers in de tweede ronde van de KNVB beker. De Dordtenaren hoefden geen bekerduel af te werken en trainer Gérard de Nooijer beschikt vanavond over een fitte selectie.

FC Dordrecht wist in de afgelopen uitduels nog geen goede indruk achter te laten. Van de vier uitduels werden er drie duels verloren van Fortuna Sittard, FC Oss en SC Telstar. Alleen het uitduel tegen Helmond Sport wist de ploeg uit Dordrecht om te buigen in een overwinning. Toch kent de ploeg een goede seizoenstart. In eigen huis werd er nog niet verloren en werden de meeste punten binnengehaald. De Schapekoppen zullen zich vanavond in een uitduel moeten bewijzen en de drie punten binnenhalen om weer goed mee te draaien met de middenmoot.

Waar RKC in de bekerwedstrijden nog niet wist te verliezen, wacht de ploeg van trainer Peter van den Berg in de competitie nog op de eerste overwinning. De ploeg verloor vijf keer van Jong PSV, NEC, FC Eindhoven, Jong AZ en FC Emmen en speelde vijf keer gelijk tegen FC Den Bosch, SC Cambuur, Jong FC Utrecht, Jong Ajax en De Graafschap. Hierdoor staan de Waalwijkers met vijf punten op een teleurstellende negentiende plaats, één plek boven hekkensluiter FC Volendam.

Vorig seizoen betekende de ontmoeting in Waalwijk een verlies voor de Schapekoppen. De Dordtenaren begonnen toen sterk in het Mandemakers Stadion en kwamen op een 0-1 voorsprong door Alvin Daniëls, maar moesten in een vermakelijke tweede het onderspit delven door twee tegentreffers van invaller Irvingly van Eijma.

Vanavond zal er om 20:00 worden afgetrapt in het Mandemakers stadion en de wedstrijd zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot. Komt allen naar Waalwijk om de ploeg aan te moedigen of volg het verloop van de wedstrijd via het Twitter kanaal.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.