Voorbeschouwing: Noppert, Schuurman en de Braal inzetbaar

Het gelijkspel vorige week tegen FC Volendam was het derde op rij. Het vertrouwen is groeiende en wij zijn er op gebrand om de eerste driepunter van het seizoen binnen te slepen.

Morgenavond neemt FC Dordrecht het op tegen N.E.C. in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Het is de 10e editie waarbij de Dordtenaren de ploeg uit Nijmegen ontvangen. De laatste Dordtse thuisnederlaag in de eerste divisie tegen N.E.C. dateert alweer van 12 maart 1975.

Vorig seizoen werd er aan de Krommedijk gelijkgespeeld (2-2). Onze Schapekoppen kwamen deze wedstrijd twee keer op voorsprong, maar door een late goal van N.E.C.’er Jonathan Okita werd er niet gewonnen in eigen huis. In het Goffertstadion werd er met 1-0 verloren door een goal van de toen nog in het N.E.C. shirt spelende Achahbar. De spits speelde van de afgelopen vier onderlinge ontmoetingen drie wedstrijden waarin hij vier keer scoorde voor de Nijmegenaren. Ook Jari Schuurman heeft bij N.E.C. een verleden. Hij speelde als huurling van Feyenoord één seizoen voor de club uit Nijmegen.

N.E.C. heeft maandag nog een wedstrijd gespeeld tegen De Graafschap. Deze eindigde in een gelijkspel, waardoor de club nu op de 10e plek staat met negen punten. Bij de selectie van Cláudio Braga is de strijdlust groot na drie punten op rij te hebben gepakt. Onze jongens moeten morgen ten strijde trekken zonder de geschorste Brandon Ormonde-Ottewille (2x geel). Maar we kunnen wel weer rekenen op de inzetbaarheid van Jari Schuurman en Dylan de Braal die terug zijn van hun blessures. Mogelijk is nieuwe aanwinst Andries Noppert ook inzetbaar, maar hij is momenteel nog in afwachting van vrijgave uit Italië. Manchester City huurling Mo Aminu is nog niet speelgerechtigd. En Daniël Breedijk en Savvas Mourgos zijn nog geblesseerd.

Met de Dordtenaren jagend op de eerste overwinning belooft het een interessante wedstrijd te worden. Tot morgen in het Riwal Hoogwerkers Stadion!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.