Voorbeschouwing: Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Sinds het seizoen 2003/04 hebben beide ploegen elkaar 32 keer getroffen. De statistieken spreken licht in het voordeel van onze Schapekoppen. FC Dordrecht wist 13 keer te winnen. Go Ahead wist 11 keer te winnen en de wedstrijd eindigde 8 keer in een gelijkspel.

De uitwedstrijd in Deventer was er eentje met een zure nasmaak. FC Dordrecht wist vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Jeremy Cijntje scoorde na een goede voorzet van Antonio Stankov. Het was uitgerekend invaller en ex-FC Dordrecht speler Bliek die in de 71e minuut voor de gelijkmaker zorgde. In de 85e minuut leek FC Dordrecht weer op voorsprong te komen, maar het eigen doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd?! Go Ahead Eagles trok aan het langste eind door diep in blessuretijd de allesbeslissende 2-1 te maken.

Beide ploegen ontlopen elkaar weinig. Zowel FC Dordrecht als Go Ahead Eagles hebben zeven punten gepakt uit de laatste vijf wedstrijden. Waar FC Dordrecht vorige week vrijdag verloor, deed Go Ahead Eagles dat twee dagen later tegen FC Twente ook. Maar het verschil tussen de beide verloren wedstrijden was levensgroot. Onze Schapekoppen verloren kansloos van FC Eindhoven terwijl Go Ahead mocht hopen op de drie punten tegen de koploper. Echter schoot FC Twente-aanvaller Cantalapiedra in de 88e minuut alle hoop aan diggelen.

De laatste thuiswedstrijd wist FC Dordrecht te winnen van Roda JC! Gaat FC Dordrecht dat kunstje herhalen tegen Go Ahead Eagles? Tot morgen in ons Riwal Hoogwerkers Stadion.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.