Voorbeschouwing NAC – FC Dordrecht

Morgenavond staat de tweede van de drie wedstrijden van deze week op het programma tegen NAC Breda. Na het gelijkspel van afgelopen vrijdag tegen Fortuna Sittard willen de Dordtenaren opnieuw punten gaan pakken en dat moet gebeuren tegen de Bredanaren. 

FC Dordrecht speelde vrijdagavond gelijk in het duel tegen Fortuna Sittard, waar een overwinning meer zijn plek was na de goede treffers van Daniels en Kramer. Na een sterke tweede helft van de Limburgers werden drie punten gedeeld door beide ploegen. Trainer Gérard de Nooijer was over het algemeen tevreden met een punt tegen het Fortuna van Oliseh. De Zeeuwse oefenmeester keek ook vooruit naar de twee aankomende wedstrijden van deze week tegen NAC en Jong PSV, wat een lastige klus wordt met een jonge ploeg maar ook een leerzame ervaringen voor de jonge Schapenkoppen.

Schapenkoppen in Breda
Eerder dit seizoen troffen de twee elkaar op de Krommedijk, waar de Brabanders met 1-2 wonnen en de punten mee naar Breda namen. NAC-spits Dessers opende de score rond het half uur, wat ook de ruststand was. Ricky van Haaren wist de stand recht te trekken maar zag vier minuten later NAC weer de leiding pakken door een doelpunt van Demon.
De Schapenkoppen stonden vier keer tegenover de Noord-Brabanders in het Rat Verlegh Stadion maar wisten tot op heden geen drie punten mee te nemen naar de Tempel der Beschaving. Twee maal bleven de punten in Breda en twee maal werden de punten gedeeld.

De Parel van het Zuiden

NAC is bezig aan een goed seizoen en staat momenteel op een keurige zesde plaats. De Brabanders zijn hard op weg om een periodetitel zien te bemachtigen, wat eerder niet lukte. Vrijdagavond ging het mis voor de ploeg van Vreven, die met 2-1 het Brabanste onderonsje verloor van FC De Bosch en opzoek zijn naar eerherstel. Dit moet gebeuren met de nummer drie topscorer, Cyriel Dessers, die hard op weg is om de nummer plek over te nemen en in de voetsporen te blijven van Tom Boere. De al eerder genoemde Belgische spits kreeg aan het einde van de transferdeadline te horen dat het concurrentie krijgt van de FC Twente-huurling Jari Oosterwijk.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.