Voorbeschouwing: NAC Breda – FC Dordrecht

Morgenavond staat alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. FC Dordrecht treedt aan tegen NAC Breda, de club waar ook de allereerste wedstrijd van het seizoen tegen werd gespeeld. De Brabantse opponent was toen met een 0-2 overwinning te sterk voor de Dordtenaren.

Op vrijdag 9 augustus speelden de Schapekoppen hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen NAC Breda. Met veel nieuwe gezichten stond de ploeg van Cláudio Braga aan de aftrap. NAC werd in de openingsfase gevaarlijk uit een hoekschop, maar de kopbal ging vlak langs de paal. Na 15 minuten kreeg ook Renny Smith een grote kans na goed voorbereidend werk van Brandon Ormonde-Ottewill, maar hij schoot over. In de 23e minuut viel de openingstreffer voor de ploeg uit Breda. Via een scherpe vrijetrap wist Verschueren raak te koppen. In de tweede helft toonde de Dordtenaren meer lef en maakten zij het de laatste linie van NAC regelmatig lastig. Op het moment dat het wachten was op de gelijkmaker, deelde NAC de genadeklap uit. In de 67e minuut schoot Luka Ilic de bal prachtig in de kruising. Met deze goal was de eindstand bepaald.

De ploeg van Ruud Brood bevindt zich momenteel op de 7e plaats van de ranglijst. Na het winnen van de eerste periode vallen de resultaten tegen. Zo werd er de vorige speelronde in eigen huis verloren van FC Den Bosch en de speelronde daarvoor werd er gelijk gespeeld tegen Telstar. NAC wist zich woensdag nipt te plaatsen voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. Er werd met 0-1 gewonnen van Sparta Nijkerk.

NAC verkeerd momenteel dus niet in topvorm en hier kunnen de Dordtenaren gebruik van maken. Zonder jouw steun is een stunt voor de winterstop niet mogelijk! Tot morgen!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.