Voorbeschouwing: N.E.C. – FC Dordrecht

Morgenavond spelen de Schapekoppen alweer de derde wedstrijd in één week. Na een thuiswedstrijd tegen Jong AZ (3-2) en een uitwedstrijd tegen Jong Ajax (0-3) mogen de Dordtenaren vanavond in Stadion De Goffert aantreden tegen de koploper van de Jupiler League: N.E.C.

Afgelopen maandag wist FC Dordrecht de goede reeks niet voort te zetten tegen Jong Ajax. Na overwinningen op Go Ahead Eagles (0-3) en Jong AZ (3-2) moest het onderspit worden gedelfd tegen de Jonge Amsterdammers. Op Sportpark De Toekomst werd het 3-0 voor de ploeg van Michael Reiziger. Ook de zegereeks van N.E.C. werd maandagavond doorbroken. In het Rabobank IJmond Stadion was SC Telstar met 3-2 te sterk voor de ploeg uit Nijmegen. Een extra tegenvaller voor de Nijmegenaren was het uitvallen van maar liefst drie basisspelers. Guus Joppen, Mohamed Rayhi en Ted van de Pavert liepen ogenschijnlijk zware blessures op en zijn naar verwachting minimaal zes tot acht weken niet inzetbaar.

Vorig seizoen speelden FC Dordrecht en N.E.C. niet tegen elkaar in competitieverband. De ploeg uit Nijmegen speelde toen in de Eredivisie. De afgelopen 23 ontmoetingen vallen nipt in het voordeel van de Nijmegenaren. De rood-groen-zwarten wonnen 10 keer tegenover 9 overwinningen voor de Dordtenaren. 4 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Vanavond willen beide ploegen zich revancheren voor de nederlagen op maandagavond en mogen we dus een strijdvaardige wedstrijd verwachten in Stadion De Goffert.

Wat zou het lekker zijn als we de koploper verslaan en de punten mee kunnen nemen uit Nijmegen. De wedstrijd begint om 20:00 en wordt geleid door scheidsrechter Allard Lindhout. Voor de thuisblijvers is de wedstrijd live te volgen via het Twitteraccount van FC Dordrecht (@fcdordrechtnl) en het schakelprogramma van FOX Sports.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.