Voorbeschouwing MVV Maastricht – FC Dordrecht

Met het 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Sittard sloten de Schapenkoppen een serie van twee thuisduels in een paar dagen tijd af. Nadat er vorige week vrijdag gewonnen was van Almere City FC, liet interim-trainer Virgil Breetveld optekenen dat hij best kon leven met de puntendeling tegen de Limburgers. “Als je bekijkt dat we Wilmer Kousemaker en Santy Hulst al niet op konden stellen, Johan Versluis vlak voor de wedstrijd afhaakte en Josimar Lima tijdens het duel, dan kan ik achteraf leven met dit resultaat.”

Voor FC Dordrecht breekt er nu een periode aan van drie uitwedstrijden op een rij. Om te beginnen de wedstrijd in Maastricht tegen MVV, traditioneel een lastige. Wilmer Kousemaker, Giorgio Achterberg en Shayron Curiel zullen in ieder geval niet inzetbaar zijn. Achter de namen van Johan Versluis, Josimar Lima en Santy Hulst staat een vraagteken. Donny van der Dussen is weer fit verklaard na een langdurige absentie als gevolg van een blessure.

De tegenstander

Met elf punten uit zes wedstrijden is MVV Maastricht goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. Direct na de winterstop werd Willem II met 3-1 verslagen, afgelopen vrijdag werd FC Emmen op een fikse nederlaag getrakteerd: 6-0. Het team van René Trost, die vorig seizoen een periode behaalde met MVV Maastricht en nu bezig is aan zijn tweede seizoen in De Geusselt, staat momenteel op de tiende plaats met 33 punten (twee minder dan FC Dordrecht).

Tijdens de winterse transferperiode haalde de club met Fabio Caracciolo en Leroy Labylle twee goede Belgen binnen. Carracciolo, die tussen 2001 en 2007 ook al uitkwam voor MVV, heeft een neusje voor de goal en Labylle, die gehuurd wordt van Standard Luik en al wat ervaring heeft op het hoogste niveau in Belgie, is een veelzijdige speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Tot dusver zijn Prince Rajcomar (elf doelpunten), Malcolm Esajas (zeven goals en evenzoveel assists) en de ervaren kracht Tom Daemen (zes treffers) de meest waardevolle spelers gebleken. Zowel Rajcomar als Tom van Hyfte kwamen in alle tot nu toe gespeelde competitieduels binnen de lijnen. Naast de al genoemde Daemen, hebben ook Marc Eberle en Sjoerd Winkens de nodige ervaring. De meest ervaren speler van de gehele selectie is Sjors Verdellen. Hij ontbreekt echter vanwege een blessure, net als Bryan Smeets die weer geschaard mag worden onder de grote talenten in het team van René Trost.

Van de twaalf thuisduels die MVV Maastricht dit seizoen speelde, wonnen ze er acht, werden er twee gelijkgespeeld en gingen er maar twee verloren. Eerder dit seizoen leverde de confrontatie in Dordrecht tussen beide teams zes treffers op die keurig over beide teams werden verdeeld. Op basis van de statistieken, wordt het voor de Dordtenaren een moeilijk verhaal in De Geusselt. Van de afgelopen tien wedstrijden tegen de Limburgers, inclusief een bekerduel, werd er slechts twee keer gewonnen.

De wedstrijd moet in goede banen worden geleid door arbiter Reinold Wiedemeijer. De assistent-scheidsrechters zijn F. Jansen en R. Polman. Vierde official is I. Oostrom.

Historie MVV-Dordrecht, de laatste 10 keer

25-02-2011: MVV – FC Dordrecht: 3 – 1
05-02-2010: MVV – FC Dordrecht: 1 – 0
23-01-2009: MVV – FC Dordrecht: 2 – 2
25-01-2008: MVV – FC Dordrecht: 3 – 2
30-10-2007: MVV – FC Dordrecht: 1 – 3 (beker)
16-03-2007: MVV – FC Dordrecht: 1 – 1
02-12-2005: MVV – FC Dordrecht: 2 – 1
10-09-2004: MVV – FC Dordrecht: 0 – 1
07-11-2003: MVV – FC Dordrecht: 1 – 1
16-08-2002: MVV – FC Dordrecht: 1 – 1

Stand vooraf
05. FC Dordrecht, 23 gespeeld, 35 punten (36-43, – 7)
10. MVV Maastricht, 23 gespeeld, 33 punten (43-43, 0)

De historische wedstrijd

Seizoen 2007-2008: MVV-FC Dordrecht: 1-3 (beker)

Scoreverloop:
0-1 Nick van der Velden
0-2 Mounir Biyadat
1-2 Gunther Thiebaut
1-3 Nassir Maachi

Het verhaal van destijds:

De laatste zege van de Schapenkoppen bij MVV, al was deze in bekerverband. Na een 0-0 ruststand, ontbrandde het duel in de tweede helft door een goal van Nick van der Velden. Mounir Biyadat bezorgde zijn team een grotere voorsprong, maar met nog meer dan tien minuten op de klok, bracht goaltjesdief Gunther Thiebaut het geloof weer terug bij MVV door de aansluitingstreffer te maken: 1-2. Nassir Maachi besliste het duel echter luttele minuten voor tijd: 1-3.

Van alle Dordtse doelpuntenmakers in dit duel, spelen Nick van der Velden (NEC) en Nassir Maachi (FC Zwolle) nu elders in het betaald voetbal.

Samenstelling en regie: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.