Voorbeschouwing MVV – FC Dordrecht

Na een week zonder Jupiler League beginnen we niet op vrijdag maar op zondag aan de volgende wedstrijd. FC Dordrecht gaat morgen naar Maastricht waar MVV de gastheer is. Na de sensatie van de vorige wedstrijd tegen De Graafschap willen de Schapenkoppen de winstreeks doorzetten.

FC Dordrecht ging met een prima gevoel de interlandperiode in, na een mooie zege op De Graafschap. Op De Vijverberg werd tot tweemaal toe een achterstand omgebogen en uiteindelijk beloond met drie punten. De mannen uit Dordrecht keken na twee minuten al tegen een achterstand aan en moesten de laatste 40 minuten met een man minder spelen vanwege de rode kaart voor  Thomas.

Trainer Gérard de Nooijer was in zijn nopjes na de uitstekende winstpartij in Doetinchem.“Als je met tien man komt de spelen en je achter staat, dan is zo terugkomen fantastisch. We hebben na de vroege achterstand de wedstrijd opgepakt en redelijk veel kansen gecreëerd.” Hij zag dat de ploeg er vol voor bleef gaan en niet opgaf. “Door een rode kaart kom je met tien man en dan zie je dat we een ploeg hebben die op karakter deze wedstrijd binnen heeft gesleept. Om de ontlading te zien, was genieten voor een trainer.”

De laatste keer
Op 12 april 2013 behaalde FC Dordrecht de laatste zege in Limburg. Het werd toen 2-5 in het voordeel van de Dordtenaren. Hierna verloor Dordt één keer en speelde het één keer gelijk. Het was een spannende wedstrijd in Stadion De Boschpoort tussen twee teams. Binnen een half uur spelen stonden de mannen uit Dordrecht met 0-2 voor dankzij doelpunten van Jeffrey Rijsdijk en Adnan Alisic. Kort voor de rust kwam de ploeg uit Limburg terug in de wedstrijd doormiddel van een doelpunt van Sven Braken echter zorgde MVV er zelf voor dat Dordt de voorsprong vergrootte tot 1-3. Mawouna Amevor scoorde ook maar wel voor MVV de 2-3. Het leek erop dat het nog een spannende laatste vijftien minuten zouden worden echter besliste Alisic met zijn tweede doelpunt en Veldwijk de wedstrijd door een eindstand van 2-5 weg te zetten.

Onze tegenstander
MVV heeft na negen speelrondes 17 punten verzameld en daarmee zijn ze op de vijfde plek van de ranglijst terecht gekomen. Na de overwinning in Doetinchem zijn de Schapenkoppen erop gebrand om ook richting het linkerrijtje te gaan kijken. FC Dordrecht weet het de Limburgers altijd lastig te maken thuis want van de laatste vier wedstrijden in Maastricht wist MVV er maar één te winnen.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.