Voorbeschouwing met Jacky Donkor

Aanstaande zaterdag staat speelronde 15 op het programma. Voor de Keuken Kampioen Divisie een ‘speciale’ tijdstip, want er wordt namelijk om 16:30 uur afgetrapt in Eindhoven. Maar goed nieuws voor de fans die er niet bij kunnen zijn: de wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1. Om al in de wedstrijdspanning te komen zetten we een aantal feitjes op een rijtje:

– FC Eindhoven staat op een zesde plek in de competitie.

– FC Eindhoven werd ook uitgeschakeld in de KNVB-beker door DVS’33 uit Ermelo.

– De clubtopscorer van FC Eindhoven is Jort van der Sande met zes doelpunten in elf wedstrijden.

– De trainer van FC Eindhoven is Rob Penders.

–  De wedstrijd staat onder leiding van Vereijken en zijn assistenten zijn Miedema en De Koning. De 4de official is van Dongen.

– Jacky Donkor speelt tegen zijn oude club. Hij speelde vorig jaar op huurbasis bij de tegenstander.

– De laatste overwinning van FC Dordrecht op FC Eindhoven was op 24 januari 2020, in de thuiswedstrijd werd het toen 1-0.

– Michele Santoni zal de beschikking hebben tot dezelfde spelers als afgelopen vrijdag. Dat betekent dat o.a. Hobbel, Hölscher en Meijer niet fit zijn voor zaterdag.

FC Dordrecht scoorde deze Eerste Divisie-jaargang al vijf keer in of na de 80e minuut, net zo vaak als het gehele vorige seizoen; alleen VVV-Venlo en Jong AZ maakten dit seizoen een groter gedeelte van de goals in dit tijdsbestek (allebei 33,3%) dan FC Dordrecht (29,4% – 5/17). 

Jacky Donkor gaf in elk van zijn laatste twee Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden een assist en kan de eerste Dordrecht-speler sinds de laatste degradatie in 2015 worden die in drie opeenvolgende Eerste Divisie-duels een doelpunt voorbereidt.

FC Dordrecht heeft na de eerste thuisoverwinning het licht gezien. Dat komt goed uit, want zaterdag wordt er gespeeld in de Lichtstad tegen FC Eindhoven en daarbij kan het alle steun gebruiken! Er zijn voor het uitvak weer buskaarten en autokaarten beschikbaar. Leden van de supportersvereniging betalen €15,- en niet leden betalen €25,- voor de buscombi. Een kaartje voor de autocombi kost €10,-. Bestel je kaartje via inschrijving@fcdordrecht.nl!

Vanwege deze speciale wedstrijd voor Jacky Donkor, hebben wij hem kort geïnterviewd over deze wedstrijd. Wil je dit interview beluisteren? Ga dan naar: https://www.youtube.com/watch?v=mqtd1gmyjBM

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.