Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – FC Dordrecht

Maandag 15 augustus speelt FC Dordrecht het uitduel tegen nieuwkomer Jong FC Utrecht.

De openingswedstrijd thuis tegen FC Oss eindigde in een 1-1 en betekende het eerste punt voor FC Dordrecht dit seizoen.

Voor Jong FC Utrecht liep het net iets anders de eerste wedstrijd. De jongelingen uit Utrecht kwamen thuis van een koude kermis toen NAC met 4-1 te machtig was in Breda. Ze zijn er dus op gebrand om thuis in de Galgenwaard er het beste van te maken tegen de Schapenkoppen.

Bij Dordt zit het vertrouwen er goed in na het spel dat de ploeg vertoonde. Verzorgend, aanvallend en creatief alleen de doelpunten ontbraken nog.

Gérard de Nooijer liet na de wedstrijd tegen FC Oss weten dat het team goed heeft gepresteerd en dat ze alleen maar kunnen blijven groeien. ‘Ik vind de uitslag terecht en ben trots op het spel dat mijn team heeft laten zien vandaag.’ Tegen FC Utrecht moet dit spel een vervolg krijgen en daar zal iedereen ook voor gaan.

Bij Dordt komen Nick Hak en Anthony Berenstein oude bekenden tegen want de aanvaller werd deze zomer overgenomen van Utrecht. Zij zullen hun oude ploeggenoten het zo moeilijk mogelijk willen maken en de drie punten meenemen naar de Krommedijk.

Jong FC Utrecht is de nieuweling in de Jupiler League en vult de twintigste plek in. In de voorbereiding hebben Utrechters geoefend tegen Wolverhampton, reserves Sparta, Jong SC Heerenveen en Roda JC. Hiervan werd er maar één wedstrijd met verlies afgesloten.

Aan de kant van de Utrechters was Rodney Antwi de man die de eretreffer mocht maken tegen NAC. Of hij ook langs de Dordtse defensie komt is nog maar de vraag. Intussen hebben de mannen uit Dordrecht zich versterkt met Blake Thompson, Joël Thomas, Alessio Da Cruz en Ricky van Haaren. De laatste zal tegen Jong Utrecht nog niet speelgerechtigd zijn.

Tekst: Niels Beenakkers

Maandag 15 augustus 2016 om 20.00 uur:
Jong FC Utrecht – FC Dordrecht

Verplichte bus of autocombi

Vertrek bus: 18.00 uur

De bus kost 22,50 euro (incl. ticket). Lammetjes en AOW’ers kunnen voor 17,50 euro met de bus mee.
Losse autokaarten kosten 10,00 euro per stuk.
Je kan je donderdagavond in het supportershome opgeven (tussen 20.00 uur – 22.00 geopend)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.