Voorbeschouwing Jong Ajax-FC Dordrecht

Voorbeschouwing Jong Ajax – FC Dordrecht

Het is een vol programma dit Paasweekend. Morgenavond op Goede Vrijdag trappen we af met de uitwedstrijd tegen de huidige nummer twee van de Jupiler League, Jong Ajax.

Het is lastig in te schatten welke Ajacieden vanavond op het veld staan, Ajax 1 speelde gisteren namelijk nog het Europa League duel tegen Schalke 04. FC Dordrecht zal in elk geval niet kunnen beschikken over Joël Fabrice Thomas, omdat hij tegen
FC Eindhoven zijn vijfde gele kaart pakte.

Vorig jaar op De Toekomst

FC Dordrecht kan zich revancheren voor de wedstrijd van een jaar geleden. Toen werd er op de Toekomst tegen een zware nederlaag opgelopen. Het was al in de eerste helft beslist want na een ruim halfuur stonden de Amsterdammers al ver voor. De Dordtenaren kwamen in Amsterdam te kort en gingen met 4-1 onderuit.

Jong Ajax deze jaargang

De ploeg van Marcel Keizer is aan sterk seizoen bezig. Jong Ajax staat op de tweede plaats met acht punten achterstand op VVV-Venlo. De Ajacieden scoren makkelijk met een gemiddelde van 2,5 per wedstrijd, een totaal van 83. Ze krijgen er echter ook relatief veel tegen, namelijk 49. Wellicht dat FC Dordrecht zou kunnen profiteren van het drukke programma van Ajax 1. De Godenzonen zijn namelijk nog volop in de race om het kampioenschap in de Eredivisie en spelen tevens een tweeluik tegen Schalke 04 in de kwartfinale van de Europa League.

Tekst: Arno Hovenga
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.