Voorbeschouwing: Jong Ajax – FC Dordrecht

De formatie van trainer Cláudio Braga speelt morgenavond op sportpark De Toekomst tegen Jong Ajax. De Ajacieden zijn opnieuw bezig aan een goed seizoen. Bij een overwinning wordt de koppositie overgenomen van SC Cambuur. Dus, allesbehalve een makkelijke avond.

De geschiedenis leert ons dat Jong Ajax-uit een lastige wedstrijd is voor de Dordtenaren. Er werden in de laatste vijf bezoekjes aan de Amsterdammers slechts drie punten vergaard. Die driepunter dateert alweer van het seizoen dat onze Schapekoppen promoveerden naar de Eredivisie, namelijk 28 oktober 2013. De doelpuntenmakers waren Korte, Gladon, Alisic en Van Nieff.

In de eerste seizoenshelft waren de Amsterdammers te gast in ons Riwal Hoogwerkers Stadion. Uiteindelijk bleek Jong Ajax met 5-2 te sterk. Jari Schuurman opende de score. Lang kon FC Dordrecht niet genieten van de voorsprong. Want zeven minuten later maakte Jensen gelijk. De beloftenploeg liep uit naar 3-1 door doelpunten van Kemper en Lang. Toch bracht Smith nog voor rust de groen-witten terug in de wedstrijd. Na rust maakten Kuhn en Lang een einde aan alle illusies.

Maar met de nieuwe aanwinsten en het goede spel tegen Excelsior is alles mogelijk!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.