Voorbeschouwing IJsselmeervogels-FC Dordrecht

Na zes competitiewedstrijden verlaten we de Jupiler League even en concentreren we ons op de KNVB Beker. De Schapenkoppen beginnen de strijd om de dennenappel buitenshuis. In Spakenburg is IJsselmeervogels de eerste tegenstander. Met het vertrouwen zal het goed zitten na de zege van vrijdag op het sterke SC Cambuur. Theo Bos kan niet beschikken over Tom Beugelsdijk (ging zaterdag tijdens de training door zijn enkel), Nick Coster (kampt met buikgriep) en de al langer geblesseerde Danny Post.

De tegenstander

Met zeventien afdelingskampioenschappen, zestien zaterdagkampioenschappen en zeven algeheel amateurkampioenschappen, is IJsselmeervogels een van de meest succesvolle clubs in het Nederlandse amateurvoetbal. De club werd landelijk bekend in het seizoen 1974-1975 door het behalen van de halve finale om de KNVB Beker waarin FC Twente uiteindelijk met 6-0 te sterk bleek. Het leverde IJsselmeervogels in 1975 de prijs “sportploeg van het jaar” op. Traditiegetrouw is er voor IJsselmeervogels ook altijd “een competitie in de competitie”. Tegen buurman Spakenburg moet in ieder geval twee keer in het seizoen gewonnen worden.

In de zaterdagtopklasse bezet de club momenteel de tweede plaats met dertien punten uit zes duels. Trainer van IJsselmeervogels is Jan Zoutman. De 41-jarige trainer die in het amateurvoetbal ook Argon uit Mijdrecht trainde, kennen we vooral van zijn periode als coach van HFC Haarlem. Zoals zoveel grote amateurclubs, herbergt ook de selectie van IJsselmeervogels een hoop spelers die een verleden hebben bij een profclub. Doelman Martijn van Strien, Raymond Bronkhorst, Ferdinand Katipana, Geoffrey Verwey, Arnoud van Toor, Cerezo Fung a Wing, Wilco Krimp en Tim Peters (dit seizoen al viermaal trefzeker) zijn hiervan een aantal voorbeelden. De 24-jarige Jasmin Ramic, voorheen Jong FC Groningen en HFC Haarlem, is tot nu toe de meest waardevolle speler van de selectie. De spits die overkwam van FC Lisse, vond deze competitie al vijf keer het net.

De toeschouwers op Sportpark De Westmaat hebben de afgelopen seizoenen al veel profclubs voorbij zien komen. Recente voorbeelden zijn Roda JC (seizoen 2009-2010, 1-2), AGOVV Apeldoorn (seizoen 2008-2009, 1-3) en FC Groningen (seizoen 2007-2008, 1-8) die in het bekertoernooi te sterk waren voor IJsselmeervogels.

In 2003 werd FC Dordrecht voor het laatst uitgeschakeld in het bekertoernooi door een amateurclub. In Groesbeek waren De Treffers destijds met 2-1 te sterk.

Rutger Bekebrede moet deze bekerwedstrijd in goede banen leiden. De assistent-scheidsrechters zijn de heren De Vries en Dobre.

De vijf laatste bekerduels tegen een amateurclub buitenshuis

25-09-2007: WHC – FC Dordrecht: 0 – 2
06-08-2005: EVV – FC Dordrecht: 1 – 4
12-08-2003: De Treffers – FC Dordrecht: 2 – 1
20-08-2002: UDI’19/Beter Bed-FC Dordrecht: 0 – 1
14-08-2001: Schijndel – Dordrecht’90: 0 – 3

Samenstelling en regie: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.