Voorbeschouwing: Helmond Sport – FC Dordrecht

Tijdens de zesde speelronde van de competitie nemen we het op tegen Helmond Sport. Na de verloren bekerwedstrijd tegen G.V.V.V. wordt er met de wens om het recht te zetten afgereisd naar Helmond.

Ook Helmond Sport wist de volgende ronde van de beker niet te bereiken. Afgelopen woensdag werd er in eigen huis met 1-5 verloren van SC Cambuur. De ploeg uit Helmond moest twee rode kaarten incasseren en wist met 9 man geen beslag te leggen op de winst. In de competitie heeft de ploeg van trainer Roy Hendriksen ook nog niet weten te winnen. Er werd verloren van Jong PSV, Almere City FC en Jong Ajax en gelijk gespeeld tegen FC Volendam en Go Ahead Eagles. Helmond Sport kent dus een matige seizoenstart en zal vanavond gebrand zijn om de eerste drie punten te pakken in het eigen Lavans Stadion. De ploeg is momenteel de hekkensluiter van de competitie en kan bij winst vanavond weer aansluiting vinden richting de middenmoot.

Helmond Sport heeft de ploeg afgelopen zomer versterkt met een drietal verdedigers. Dylan de Braal, Brandon Ormonde Ottewil en Gévero Markiet tekenden een contract die hen aan de club uit Helmond verbindt. Ook Grad Damen komt dit seizoen uit voor Helmond Sport. De middenvelder werd overgenomen van huidig Eredivisionist NAC Breda. De ploeg uit Helmond wist zich verder nog te versterken met aanvallers Arne Naudts, Nassim Amaarouk en Joey Godee. Laatstgenoemde speelde vorig seizoen voor de winterstop al bij Helmond Sport, om vervolgens in de winterstop de overstap te maken naar FC Dordrecht. Deze zomer keerde de oud-speler van onder meer Sparta en Go Ahead Eagles weer terug in Helmond.

FC Dordrecht en Helmond Sport stonden in het verleden al veertig keer tegenover elkaar. Drieëntwintig keer ging de winst naar Helmond Sport en twaalf keer waren het de Dordtenaren die de winst naar zich toe wisten te trekken. Vijf keer stond er na negentig minuten spelen een gelijkspel op het scorebord. Vanavond zullen de Schapekoppen er alles aan doen om de nasmaak van de verloren bekerwedstrijd weg te spoelen en de drie punten mee te nemen naar de Krommedijk. Ook de ploeg uit Helmond zal zich vanavond willen revancheren voor de matige seizoenstart. Het belooft dus een spannende avond te worden in het Lavans Stadion.

De wedstrijd begint om 20:00 en zal worden geleid door scheidsrechter van de Graaf.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.