Voorbeschouwing Helmond Sport – FC Dordrecht

De interlandperiode zit er weer op en we gaan weer vrolijk verder met de competitie. Morgen staat de wedstrijd tegen Helmond Sport op het programma, een duel waarin FC Dordrecht zijn goede vorm een vervolg wilt geven.

Het is al weer eventjes geleden dat FC Dordrecht in eigen huis koploper VVV Venlo met 5-2 aan de kant zette. Een wedstrijd waarin onze gasten tweemaal op voorsprong kwamen maar tien minuten voor het einde tegen een grote achterstand aankeken. Een mooie maar vooral ook een belangrijke overwinning van de Schapenkoppen want de directe concurrent Achilles’29 sprokkelde ook een punt door thuis gelijk te spelen tegen Almere City FC.

Vorig jaar in Helmond

Vorig seizoen liet Dordrecht zien dat het ontzettend veel inzet kon tonen. Na een achterstand kort voor rust door Justiana, werden de drie punten alsnog mee naar het eiland genomen. Rangelo Janga scoort tweemaal en stelde de overwinning veilig in het Lavans Stadion in Helmond. De boomlange spits trof kort na rust en kort voor het eindsignaal het doel, waarmee opnieuw uitgroeide tot een uiterst belangrijke pion in het team van Van den Ham.

Helmond Sport deze jaargang

Voor Helmond Sport is het gevoel van drie punten even geleden, 27 januari om precies te zijn. Toen werd Achilles’29 met 1-2 verslagen in Groesbeek, maar hierna volgde een reeks negen duels waar één punt (Jong FC Utrecht 1-1) werd behaald. De Brabanders staan in periode vier op een gedeelte laatste plaats samen met FC Oss, de laatstgenoemde staat qua doelsaldo op de laatste plek. Oss is tevens de tegenstander van Achilles’29 morgenavond in de andere Brabantse stad. De Helmonders spelen al langere tijd met de handrem want de ploeg hoef ook niet zo hard te werken aangezien het al vroeg in het seizoen een periodetitel wist te bemachtigen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.