Voorbeschouwing: Go Ahead Eagles – FC Dordrecht

Met vertrouwen naar het “Home of Football”! Na het gewonnen bekerduel tegen MVV Maastricht en het gelijkspel tegen TOP Oss, kijken we positief vooruit naar de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

De vorige ontmoeting in Deventer was spannend en beladen. FC Dordrecht was sterk in de omschakeling en wist het de Deventenaren een aantal keren moeilijk te maken. Zij kregen slechts één goede kans via spits Thomas Verheydt, die niet wist te scoren. In de 40e minuut kwam onze beloning voor goed spel. Jeremy Cijntje joeg het leer tegen de touwen na een voorzet van Antonio Stankov. In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld hetzelfde. De Schapekoppen domineerden aan de IJssel. Maar tegen de verhouding in en uitgerekend door een oud-Dordtenaar viel de gelijkmaker. Julius Bliek wist de bal in de 71e minuut binnen te koppen. FC Dordrecht kwam weer op voorsprong via Omran Haydary. Scheidsrechter Christiaan Bax (ook nu arbiter van dienst is) keurde ons doelpunt onterecht af. Vier minuten in de extra tijd kregen we de deksel op ons neus, want invaller Langedijk bepaalde de eindstand op 2-1.

De Deventenaren bezetten momenteel de 8e plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie en zijn al negen wedstrijden op rij ongeslagen. Het wordt dus alles behalve een makkelijke opgave voor de selectie van Cláudio Braga. Toch bieden de recente resultaten en het spel van onze groen-witte brigade perspectief. De Dordtenaren moeten morgenavond aantreden zonder vaste kracht Noah Lewis. Hij is geschorst door het ontvangen van twee gele kaarten in de wedstrijd tegen TOP Oss. Daarnaast kampen Daniël Breedijk, Andries Noppert en Thomas Kok nog met blessures.

De Schapekoppen zijn erop gebrand om punten te pakken en te klimmen op de ranglijst. We rekenen ook in Deventer op jullie support. Tot morgen!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.