Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – FC Dordrecht

Na een weekend zonder voetbal in de Jupiler League gaat vanavond de dertiende speelronde van start. Onze Schapekoppen mogen dan in een uitwedstrijd aantreden tegen Go Ahead Eagles. De Dordtenaren willen de slechte uitreeks vanavond doorbreken en zich revancheren voor de thuisnederlaag tegen FC Den Bosch. De Eagles daarentegen willen de positieve thuisreeks van drie zeges op rij doortrekken en zich revancheren voor de uitnederlaag tegen Telstar.

FC Dordrecht zag twee weken geleden een ongeslagen thuisreeks verloren gaan. Na zes overwinningen op rij in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion, werd er met 0-3 verloren van FC Den Bosch. In een wedstrijd waarin beide ploegen gelijk op gingen, wisten de Schapekoppen grote kansen niet om te zetten in doelpunten. Vanavond zal het echter anders moeten. Er moeten punten worden gepakt om aansluiting te vinden bij de middenmoot. Trainer Gérard de Nooijer kan vanavond in Deventer niet beschikken over Antonio Stankov, hij is voor deze wedstrijd geschorst na zijn gele kaart tegen FC Den Bosch. Erol Alkan sloot deze week weer aan bij de selectie na zijn interland periode bij Turkije. Bij Go Ahead Eagles ontbreken Tim Hölscher en Lum Rexhepi, zij kampen met blessures en zijn dus niet inzetbaar tegen FC Dordrecht.

Drie spelers uit de huidige Dordtse selectie droegen in eerder het shirt van Go Ahead Eagles. Fij kwam in het seizoen 2009/2010 tot één wedstrijd voor de Eagles. Hij verving toen op 17-jarige leeftijd de geblesseerde Remco Pasveer. Misidjan speelde in het seizoen 2012/2013 voor Go Ahead Eagles. In totaal kwam hij 25 wedstrijden in actie voor de club uit Deventer. Amevor speelde van 2013 tot 2015 bij Go Ahead, hij speelde 35 duels en kwam 2 keer tot scoren.

Vorig seizoen speelden FC Dordrecht en Go Ahead Eagles niet tegen elkaar in competitieverband. De ploeg uit Deventer speelde toen in de Eredivisie. De afgelopen twintig ontmoetingen tussen beide ploegen vallen in het voordeel van FC Dordrecht. De Dordtenaren wisten negen keer te winnen, tegenover vijf overwinningen voor de Eagles. Zes keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Vanavond zullen beide teams voor de volle buit gaan en mogen we een strijdvaardige wedstrijd verwachten in Stadion De Adelaarshorst.

Wat zou het fijn zijn als we vanavond drie punten pakken en een overwinning mee kunnen nemen naar Dordrecht! De wedstrijd begint om 20:00 en wordt geleid door scheidsrechter P.J.H. Janssen. Voor de thuisblijvers is de wedstrijd via een live verslag te volgen op het Twitteraccount van FC Dordrecht (@fcdordrechtnl).

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.