Voorbeschouwing FC Dordrecht – RBC

Voor de Schapenkoppen moet RBC Roosendaal dan de eerste tegenstander gaan worden in december waartegen daadwerkelijk gespeeld gaat worden. Door de winterse omstandigheden werd het uitduel tegen FC Emmen immers tot twee keer toe afgelast. Die wedstrijd staat nu opnieuw vastgesteld voor aanstaande maandag, maar eerst concentreert de selectie zich dus op RBC Roosendaal.

Winter of niet, zo goed als mogelijk werd er door de selectie getraind de afgelopen dagen in voorbereiding op de ena laatste thuiswedstrijd van het jaar. Natuurlijk gebeurde dit op kunstgras. Henny Lee en zijn mannen willen het jaar 2010 en de eerste seizoenshelft goed besluiten. Vrijdag zal Juanito Sequeira in ieder geval nog niet inzetbaar zijn. Hij zit een schorsing uit naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Sparta Rotterdam.

Net als de Schapenkoppen, heeft ook de Roosendaalse Boys Combinatie tot nu toe zeventien punten bij elkaar gespeeld. In de door sneeuw en vorst geteisterde vorige speelronde, kwamen zei als een van de weinige teams toch in actie. In eigen huis werd er met 2-4 verloren van RKC Waalwijk. Buitenshuis zijn de prestaties teleurstellend. Er werd alleen gewonnen bij Telstar, de wedstrijd tegen MVV Maastricht leverde nog een punt op, maar de overige zes duels op vreemde bodem gingen allemaal verloren.

Fuat Capa is dit seizoen al de derde hoofdtrainer die voor de groep staat. De leiding was lang op zoek naar een nieuwe trainer in de zomermaanden en leek die uiteindelijk gevonden te hebben in Sandor Popovics. Nadat de Hongaar al binnen een week weer opstapte had het duo Eric Hellemons-Peter van Vossen de leiding over de groep. Zei beschikten echter niet over de juiste papieren, maar mochten de honneurs wel een tijdje waarnemen. Sinds de start van Capa begin oktober, die we natuurlijk nog wel kennen van MVV, zijn de resultaten er nog niet beter op geworden. Moet wel gezegd worden dat niets zo lastig is als tijdens een seizoen ergens instappen en wie bovenin staat heeft doorgaans meer geluk dan wie in het rechterrijtje vertoefd.

Nadat Sjoerd Ars vorig seizoen vertrok, moesten er andere spelers voor de doelpunten gaan zorgen. Voorlopig is jongeling Melvin de Leeuw de meest waardevolle speler met zes gemaakte doelpunten en ook de eveneens jonge Ralf Seuntjes doet van zich spreken. Het is zijn derde seizoen bij de hoofdmacht van RBC Roosendaal. Is zijn eerste seizoen kwam hij tot vier optredens, vorig seizoen speelde hij 29 duels – 1 goal en dit seizoen kwam hij in alle duels binnen de lijnen en maakte al drie doelpunten. Jordy Zuidam, Mels van Driel en Marcel van der Sloot zorgen met respectievelijk 251, 208 en 188 duels voor de ervaring in de relatief jonge spelersgroep.

Op 20 april 2007 wist RBC Roosendaal voor het laatst te winnen in- en tegen Dordrecht. Het werd toen 0-4.

Natuurlijk noemen we meteen Marcel van der Sloot als het gaat om een ex-Schapenkop die nu bij de tegenstander speelt. Twee en een half seizoen kwam Van der Sloot uit in het groene shirt. Hij werd in die periode een aantal keer geconfronteerd met zware blessures, maar in de duels die hij speelde is hij van veel waarde geweest. Alhoewel hij vorig seizoen maar tot vijf wedstrijden kwam, is ook Roel de Graaff een oud speler van FC Dordrecht die nu voor de Brabanders speelt.

Het duel moet in goede banen worden geleid door Kristian Bakkelo. Zijn assistenten zijn M. Buijk en R. Geutjes. Vierde official is M. Gerritsen.

Historie FC Dordrecht – RBC, de laatste 10 duels

04-09-2009: FC Dordrecht-RBC Roosendaal: 2-0
05-12-2008: FC Dordrecht-RBC Roosendaal: 1-1
31-08-2007: FC Dordrecht-RBC Roosendaal: 1-0
20-04-2007: FC Dordrecht-RBC Roosendaal: 0-4
01-02-2002: Dordrecht’90-RBC Roosendaal: 2-4
28-01-2000: Dordrecht’90-RBC: 1-0 (beker)
02-10-1999: Dordrecht’90-RBC: 0-1
22-05-1999: Dordrecht’90-RBC: 2-3
04-10-1997: Dordrecht’90-RBC: 5-1
31-05-1997: Dordrecht’90-RBC: 4-1

Stand Vooraf
12. FC Dordrecht (22-30 -8)
13. RBC Roosendaal (22-26 -4)

De Historische wedstrijd

Seizoen 1996-1997: Dordrecht’90-RBC: 4-1

Scoreverloop:
1-0 Glenn Summervile
2-0 Mischa Rook
2-1 Jurgen Roeken
3-1 Hennie de Romijn (strafschop)
4-1 Cor Lems

Het verhaal van destijds:

Met een overtuigende 4-1 zege op RBC heeft Dordrecht’90 zaterdag het seizoen afgesloten. Nogmaals onderstreepte Dordt’90 dat het in het afgelopen seizoen vooral op eigen veld nauwelijks was te verslaan.

De Schapenkoppen begonnen vrij slap, maar nadat de ervaren krachten Joop Lankhaar en Cor Lems het team bij de hand hadden genomen, liep het beter. Vlak voor rust zorgde Glenn Summervile voor de 1-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam Dordrecht’90 al snel op 2-0. Een vrije trap van Eric van de Merwe werd door Mischa Rook binnengewerkt. Maar even zo snel daarna stond de 2-1 alweer op het scorebord (doelpunt van Jurgen Roeken). De Dordtenaren stroopten nadien de mouwen op en kregen kansen op de 3-1. Uiteindelijk viel die treffer ook, maar er was wel een strafschop voor nodig (afgedwongen door Cor Lems, benut door Hennie de Romijn). De 3-1 was ook de beslissing, RBC was verslagen. Toch zou de zoals zo vaak goed spelende en belangrijke Lems ook nog een goaltje meepikken: 4-1.

Regie en samenstelling: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.