Voorbeschouwing FC Dordrecht – MVV

FC Dordrecht zette afgelopen vrijdag een puike prestatie neer door in Waalwijk RKC de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. De vierde driepunter van het seizoen zorgde ervoor dat het linkerrijtje in zicht komt, de tweede overwinning op rij voor een mooie klassering in de strijd om de tweede periode waarin het team van Henny Lee nu de derde plaats inneemt met zeven punten uit drie duels, achter FC Zwolle (heeft al een periode) en FC Volendam die op negen punten staan.

De bloemen waren een aantal dagen na de zege op RKC Waalwijk voor Nick van der Ploeg. De jonge doelman werd namelijk verkozen tot RTV Rijnmond speler van de week. Want laten we niet vergeten dat de 2-1 overwinning van afgelopen vrijdag vooral de verdienste was van Van der Ploeg.

Alle tot nu toe behaalde zeges in de competitie, boekten de Dordtenaren op vreemde bodem. Nu wordt het tijd dat de drie punten ook eens voor eigen publiek gehaald gaan worden. Wordt MVV het eerste slachtoffer aan de Krommedijk?

MVV Maastricht, zoals de club tegenwoordig voluit heet, begon het seizoen al met een ruime achterstand op de meeste teams in de Jupiler League. Van alle clubs die met minpunten begonnen, werden de Limburgers het zwaarst gestraft. Maar de start van het team van René Trost, die dit seizoen voor het eerst een Nederlandse club onder zijn hoede heeft, was nog aardig, daarna kwam de klad er in. Want inmiddels dateert de laatste overwinning van 17 september toen in eigen stadion Fortuna Sittard met 3-1 werd verslagen. Of het allemaal nog niet genoeg is, gaf de KNVB MVV onlangs nog eens een punt in mindering.

Tom Daemen (vier goals) en Malcolm Esajas (drie goals) zijn de topscorers, Sjors Verdellen is de speler met de meeste ervaring. In 1999 maakte de verdediger zijn debuut voor VVV Venlo en tot vorig seizoen zou hij nooit voor een andere club spelen. Laurent Castallana speelt het langst achtereen voor MVV (dit is zijn zesde seizoen) en wie jeugdig talent wil zien, moet letten op Lance Voorjans. De aanvaller, die nog 20 jaar moet worden, maakte twee seizoenen geleden al zijn debuut en speelde dit seizoen nog alle duels.

In 2006 won FC Dordrecht voor het laatst thuis van MVV. Adnan Alisic, die nu speelt voor Excelsior, maakte destijds de winnende treffer.

Edwin van de Graaf is door de KNVB aangesteld om dit duel in goede banen te gaan leiden. Hij zal hierbij geassisteerd worden door M. Hoksbergen en F. Vandeursen. Vierde official is D. Otto.

Historie Dordrecht – MVV, de laatste 10 duels

01-11-2009: FC Dordrecht-MVV: 1-4
17-10-2008: FC Dordrecht-MVV: 1-1
02-11-2007: FC Dordrecht-MVV: 1-2
21-08-2006: FC Dordrecht-MVV: 1 – 0
26-08-2005: FC Dordrecht-MVV: 2 – 1
11-03-2005: FC Dordrecht-MVV: 0 – 5
02-04-2004: FC Dordrecht-MVV: 0 – 0
31-01-2003: FC Dordrecht-MVV: 0 – 2
26-10-2001: FC Dordrecht-MVV: 2 – 1
25-09-2000: Dordrecht’90-MVV: 3 – 2

Stand vooraf
11.FC Dordrecht 11 gespeeld, 12 punten
18.MVV 11 gespeeld, 2 punten

De historische wedstrijd

Seizoen 2008-2009: FC Dordrecht – MVV: 1 – 1

Scoreverloop:
1-0 Ruud Kras
1-1 Juanito Sequeira (eigen doelpunt)

Het verhaal van destijds:

FC Dordrecht speelde MVV gisteravond helemaal weg, kreeg veel kansen, maar won desondanks niet: 1-1.

Binnen de vijf minuten kwamen de Schapenkoppen aan de leiding. Een corner van Marcel van der Sloot werd binnengewerkt door Ruud Kras: 1-0. Moussa Kalisse en Rihairo Meulens, die deze avond het spitsen-duo vormden, kregen voor rust al een handjevol mogelijkheden om de Limburgers binnen een helft op een ruime achterstand te zetten. Mede door goed optreden van MVV-doelman Ruud Boffin, ging de bal er niet in.

Waar de bezoekers uit Maastricht voor rust nog wel wat mogelijkheden kregen, daar was het na rust eenrichtingsverkeer. Het team van Gert Kruys speelde de opponent bij vlagen geheel ondersteboven, maar liet na om de tweede treffer te maken. Vijf minuten voor tijd werd het 1-1, nota bene door een eigen goal van Juanito Sequera die onbedoeld het eindstation was van een spaarzame uitval van MVV. De complimenten waren voor FC Dordrecht, maar niet de drie punten. Want waar MVV helemaal nergens recht op had, vertrokken zei toch met een punt uit het GN Bouw stadion.

De Dordtse doelpuntenmaker Ruud Kras, speelt tegenwoordig voor Sparta Rotterdam. FC Dordrecht werd dat seizoen achtste, MVV draaide ook een prima jaar en sloot af op de zesde plaats.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.