Voorbeschouwing FC Dordrecht – Fortuna Sittard

Verliezen van SC Cambuur, gelijkspelen tegen Emmen en winnen van Fortuna? Als het allemaal zo makkelijk te voorspellen was… Feit is in ieder geval dat het elftal er in iedere linie een speler bij heeft en dit trainer Henny Lee meer mogelijkheden geeft. De voorbije wedstrijden speelden de Schapenkoppen een helft prima, kregen ze kansen, maar wisten ze niet te winnen. Wat dat betreft moet het rendement omhoog wil de ploeg stappen gaan maken.

Een paar overwinningen op rij zou het team zomaar eens de geest kunnen geven en wat kunnen we dan allemaal nog gaan verwachten? Met Fortuna Sittard staat de eerste thuiswedstrijd op de rol sinds 10 december 2010.

Fortuna Sittard heeft de twijfelachtige eer van rode lantaarndrager in de Jupiler League. Alleen van SC Cambuur (thuis) en RKC Waalwijk (uit) werd gewonnen. Bij de hervatting van de competitie, voor de Limburgers vorige week vrijdag, was AGOVV Apeldoorn net te sterk (1-2).

Fabio Caracciolo is de man om in de gaten te houden. Ook dit seizoen maakt hij zijn naam als goaltjesdief weer waar. De spits loopt momenteel met zeven goals in veertien duels één-op-twee. Verdediger Zarko Grabovac volgt hem met vier treffers. Met onder meer Yoann de Boer, Caracciolo en Bernard Hofstede beschikt trainer Wim Dusseldorp over ervaring, maar degene die de meeste bagage meebrengt is Fernando Ricksen. De geboren Limburger begon zijn spelersloopbaan al bij Fortuna en maakte er de tijd in de Eredivisie mee. Via AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg, is hij sinds dit jaar weer terug in Sittard.

Inclusief een bekerduel, won FC Dordrecht de laatste vier thuisduels tegen Fortuna Sittard. Op 30 maart 2007 gingen de Fortunezen er voor het laatst met de zege vandoor uit Dordrecht. Het werd toen 1-3.

Begin jaren negentig speelde Marco Boogers een seizoen voor Fortuna Sittard dat toen uitkwam in de Eredivisie.

Het duel moet in goede banen geleid worden door R. Honig. A. Boonman en B. Grosveld zijn de assistent-scheidsrechters. Vierde official is J. Te Kloeze.

Historie Dordrecht-Fortuna, de laaste 10 duels

04-12-2009: FC Dordrecht – Fortuna Sittard: 2-1
22-09-2009: FC Dordrecht – Fortuna Sittard: 3-2 (beker)
24-10-2008: FC Dordrecht – Fortuna Sittard: 3-0
01-02-2008: FC Dordrecht – Fortuna Sittard: 1-0
30-03-2007: FC Dordrecht – Fortuna Sittard: 1-3
28-10-2005: FC Dordrecht – Fortuna Sittard: 6-1
20-08-2004: FC Dordrecht – Fortuna Sittard: 1-1
17-10-2003: FC Dordrecht – Fortuna Sittard: 0-1
23-05-2003: FC Dordrecht – Fortuna Sittard: 1-2
01-05-1994: Dordrecht’90 – Fortuna Sittard: 1-0

Stand vooraf
13. FC Dordrecht 18 wedstrijden, 19 punten
18. Fortuna Sittard 17 wedstrijden, 6 punten

De historische wedstrijd

Seizoen 2008-2009: FC Dordrecht-Fortuna Sittard: 3-0

Scoreverloop:
1-0 Rihairo Meulens
2-0 Eddy Putter
3-0 John van Loenhout

Het verhaal van destijds:

Tegen Fortuna kreeg FC Dordrecht loon naar werken. In een enerverende wedstrijd kwam het krachtsverschil echter pas in de slotfase tot uitdrukking. De Schapenkoppen schoten werkelijk uit de startblokken en al na vijftien seconden kopte Juanito Sequera op de lat. Het was het begin van een belegering van de Limburgse veste die in de 21e minuut beloond werd met de 1-0 van Rico Meulens, die een voorzet van Brian Pinas perfect in de lange hoek kopte.

Pas een kwartier na rust kenden de gasten een gevaarlijke fase en had Dordt eindelijk eens het gelijk aan zijn zijde. Omdat het bevrijdende tweede doelpunt uitbleef, won de wedsrijd aan spanning. In de slotfase maakten Eddy Putter (2-0) en John van Loenhout (3-0) echter aan alle onzekerheid een einde.

Het trio spelers dat toen wist te scoren voor Dordt, speelt nu niet meer aan De Krommedijk.

De Schapenkoppen werden dat seizoen achtste, Fortuna Sittard vijftiende.

Samenstelling en regie: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.