Voorbeschouwing FC Dordrecht – FC Volendam

FC Dordrecht begon afgelopen vrijdag goed aan een zware reeks van drie wedstrijden, die wel allen thuis worden gespeeld. Onder barre omstandigheden knokte het team van Henny Lee zich naar een 1-0 overwinning. Het was uiteindelijk invaller Raily Ignacio die de winnende treffer maakte. Daarmee scoorde de van ADO Den Haag gehuurde aanvaller zijn eerste goal in de competitie.

De Dordtenaren hebben nu al drie duels op rij in winst omgezet en willen voor FC Eindhoven zaterdag de tegenstander is aan de Krommedijk, ook een goed resultaat boeken in het bekertoernooi tegen FC Volendam. In competitieverband troffen beide teams elkaar al op de tweede speeldag. FC Dordrecht speelde toen een goede partij, kreeg veel mogelijkheden om te scoren, maar verloor wel met 1-0.

Gert Kruys zal dinsdag voor het eerst terugkeren in het GN Bouw stadion. De oefenmeester die FC Dordrecht zoveel succes bracht, presteert tot nu toe met zijn nieuwe werkgever ook weer uitstekend. FC Volendam bezet de tweede plaats op de ranglijst, staat gelijk in punten met koploper FC Zwolle en is als enige ploeg in de Jupiler League nog ongeslagen.

Melvin Platje en Michiel Kramer zijn de topscorers, opvallend genoeg schoot Jack Tuyp, in het seizoen 2007-2008 goed voor liefst 26 goals in 35 duels en in het teleurstellend verlopen vorig seizoen ook nog tot 17 doelpunten kwam, dit seizoen nog maar één keer raak. Het deert de ploeg echter niet, zoals de ranglijst laat zien. Bovendien kan Kruys ook beschikken over routine waarvan Barry Opdam, Dominique van Dijk en Olaf Lindenbergh de beste voorbeelden zijn. De vraag is wie dit goed draaiende team eens gaat afstoppen. Wedstrijd na wedstrijd wordt gewonnen door “het andere Oranje”, en dat ze beschikken over een lange adem bewezen ze de afgelopen tijd wel toen de zege een aantal keer vlak voor tijd over de streep werd getrokken.

In de vorige bekerronde schakelde FC Dordrecht verrassend NEC uit, FC Volendam won met moeite bij Hollandia (1-2).

Technisch manager Marco Boogers en spits Cecilio Lopes hebben een verleden bij FC Volendam. Waar Boogers eind jaren 90 tot 51 duels kwam, speelde Lopes slechts vier duels in het oranje shirt. Tussen 2006 en 2010 was Gert Kruys hoofdtrainer van FC Dordrecht. Het behaalde in vier seizoenen twee keer de nacompetitie, een puike prestatie.

Pol van Boekel moet deze bekerwedstrijd in goede banen gaan leiden. Hij zal hierbij worden geassisteerd door de heren Zeinstra en Olde Olthof. Bax is de vierde official.

Historie FC Dordrecht – FC Volendam, de laatste 10 duels

23-04-2010: FC Dordrecht-FC Volendam: 3-2
19-10-2007: FC Dordrecht-FC Volendam: 1-1
23-10-2006: FC Dordrecht-FC Volendam: 1-0
25-10-2005: FC Dordrecht-FC Volendam: 0-4 (beker)
02-09-2005: FC Dordrecht-FC Volendam: 1-2
13-05-2005: FC Dordrecht-FC Volendam: 1-0
04-04-2003: FC Dordrecht-FC Volendam: 0-1
09-11-2001: Dordrecht’90-FC Volendam: 1-0
11-11-2000: Dordrecht’90-FC Volendam: 1-2
18-12-1999: Dordrecht’90-FC Volendam: 1-3

De historische wedstrijd:

Seizoen 2001-2002: Dordrecht’90-FC Volendam: 1-0

Datum: Omdat het op de wedstrijddag precies negen jaar geleden is, halen we dit duel nog eens uit de kast

Scoreverloop:
1-0 Mark de Vries

Het verhaal van destijds:

Dordrecht’90 won de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Volendam met 1-0. Een fantastisch resultaat dat de ploeg van Harry van den Ham aan de kop van de tweede periodestand bracht. Over de hele wedstrijd genomen mochten de Schapenkoppen niet klagen met dit resultaat. Op de lat bij Rody Hoegee zat weer een engeltje. Een drietal hachelijke situaties werden overleefd en de paal bracht in de slotfase ook nog een keer redding.

Mark de Vries besliste de wedstrijd tien minuten na rust in de beste fase van de Dordtenaren met het enige doelpunt uit de mooiste aanval van de hele avond.

Van alle toen in de basis staande spelers van Dordrecht’90 zijn Rody Hoegee (keeperstrainer) en Marco Boogers ook vandaag de dag actief aan de Krommedijk.

Dordrecht’90 werd dat seizoen tiende, FC Volendam zesde.

Samenstelling en regie: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.