Voorbeschouwing FC Dordrecht – De Graafschap

Morgenavond staat speelronde 27 op het programma voor onze Schapenkoppen, die het op gaan nemen tegen de Superboeren. De Dordtenaren hebben een goede herinnering overgehouden aan de wedstrijd in Doetinchem er werd toen met 2-3 werd gewonnen.

FC Dordrecht staat morgen tegenover De Graafschap, een wedstrijd waar nog vaak aan teruggedacht wordt.
De Dordtenaren zagen al na twee minuten de eerste tegentreffer het net invliegen maar vol passie en strijd ging de ploeg van De Nooijer opzoek naar de gelijkmaker. Het bleef de gehele eerste helft 1-0 voor De Graafschap, het was echter wachten op de 1-1 van Dordrecht. Fris en vol moed de kleedkamers uitgekomen te zijn, was het spits Joël Fabrice Thomas die na vijf minuten in de tweede helft een rode kaart pakte en het veld moest ruimen. Een achterstand en een man minder, het leek erop dat de thuisploeg de overhand zou pakken, maar niets bleek minder waar. Een overtreding van Luis Pedro op de doorgebroken Daniels zorgde voor een Dordtse strafschop, die werd benut door Chacon. Een gelijkspel was terecht en een mooi resultaat, totdat de Schapenkoppen tien minuten voor tijd de 2-1 van Koolhof zagen binnenvallen. Opnieuw op achterstand en nog weinig tijd zorgden ervoor dat de meegereisde uitsupporters met geknepen billen zaten te wachten op een wonder, een Dordts wonder. Een sterk en strijdend FC Dordrecht trok met man en macht naar voren, met resultaat. Ricky van Haaren trok de stand snel weer gelijk waarna Alessio Da Cruz in de blessuretijd zelfs de overwinning de wacht sleepte.

Superboeren in Dordrecht

De laatste keer dat de Achterhoeker’s te gast waren op de Krommedijk is al eventjes geleden. Vrijdag 6 december 2013 om precies te zijn, hierna hebben beiden partijen elkaar telkens ontlopen. Met Warner Hahn op het doel en Paul Gladon in de spits werd het de uitploeg niet makkelijk gemaakt. Toch wist de ploeg uit Doetinchem als eerste net het te vinden en kwam op voorsprong door Anco Jansen. De blauw-witte zebra’s konden niet lang van het feestje genieten want Yoëll van Nieff was vier minuten later aan de andere kant trefzeker voor Dordt. De 1-1 was ook de rust en tevens eindstand van dit duel.

De Graafschap in 2017

De Superboeren wisten afgelopen vrijdag met 2-1 te winnen van Telstar en daarmee de tweede overwinning van het jaar te binnen te halen. Eerder werd SC Cambuur met 3-0 aan de kant gezet op De Vijverberg. VVV-Venlo en FC Emmen waren wel te sterk voor de Gelderlanders. De Graafschap is een sterke ploeg in eigen huis maar uit loopt het nog niet helemaal. De blauw-witte zebra’s wisten alleen bij Achilles’29 een punt te winnen (0-0) maar het een overwinning boeken blijft vooralsnog uit.
Trainer Henk de Jong kan morgenavond niet beschikken over Tolgahan Cicek, de verdediger is geschorst voor de wedstrijd tegen Dordrecht.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.