Voorbeschouwing FC Dordrecht – Almere City FC

De Schapenkoppen beginnen met Almere City FC als tegenstander aan de eerste van de twee thuiswedstrijden binnen vier dagen. Maandag wacht namelijk Fortuna Sittard alweer (die wedstrijd ging in een eerder stadium niet door vanwege het winterse weer).

Tegen Almere City FC heeft FC Dordrecht nog iets recht te zetten. Bovendien is het zaak de draad weer op te pakken wat betreft de goede resultaten in eigen stadion. Eind januari slaagde FC Zwolle er in de ongeslagen reeks van de Dordtenaren in eigen huis te stoppen. Die reeks moet nu weer opgebouwd worden en met twee thuisduels kort achter elkaar op het programma, is dat een goed vooruitzicht.

De trainers Virgil Breetveld, Rody Hoegee en Delano Hill kunnen vanavond in ieder geval niet beschikken over Wilmer Kousemaker en Mawouna Amevor. Bij Kousemaker werd eerder deze maand de ziekte van Pfeiffer geconstateerd, maar desondanks verscheen de middenvelder afgelopen week alweer op het trainingsveld voor de hersteltraining. Amevor is geschorst naar aanleiding van zijn zevende gele kaart die hij vorige week in- en tegen Veendam kreeg.

De tegenstander

Almere City FC begon zeer sterk aan de competitie, na zes duels speelde het team van Dick de Boer mee om de koppositie. Eind september gaf de ploeg in eigen huis onze Schapenkoppen flink klop (5-0) en in november werd er ook gewonnen bij Willem II (1-2). Op dit moment bezet Almere City FC de twaalfde plaats. De achterstand op de nummer vijf Willem II is slechts vijf punten. Na de winterstop werden er vijf punten uit vijf duels gehaald.

Thijs Sluijter (acht goals), Mikhail Rosheuvel (zes doelpunten en liefst twaalf assists waarmee hij “koning van de assist” is in de Jupiler League) en de Tsjech Vojtech Schulmeister (vier treffers) zijn tot dusver de meest waardevolle spelers. Sluijter is niet alleen de clubtopscorer, de aanvaller, die in het verleden vijf seizoenen uitkwam voor Heracles Almelo en anderhalf seizoen voor FC Volendam, is met meer dan 250 duels in het betaald voetbal een ervaren speler. De meeste ervaring heeft Paul de Lange (meer dan 300 caps). Ook Dennis Hollart (in de zomer van 2011 overgekomen van Go Ahead Eagles) en doelman Erwin Friebel hebben inmiddels een respectabel aantal duels gespeeld in het profvoetbal. In de winterstop deed de club van zich spreken door Gianluca Nijholt (van FC Utrecht en meteen succesvol met twee goals in vijf duels) en Jordy Brouwer (ex Liverpool) naar Almere te halen.

Zoals je bij zoveel teams ziet, presteert ook Almere City FC het beste in eigen stadion. Thuis werd er zes keer gewonnen, uit slechts twee keer. Op basis van de laatste resultaten zal de ploeg met een goed gevoel afreizen naar Dordrecht. Terwijl er eerder dit seizoen dus ruim werd gewonnen van FC Dordrecht, werd er middels een 4-2 zege vorig seizoen een goede zege geboekt in het GN Bouw stadion.

Rihairo Meulens, Jerson Ribeiro en doelman Michiel Belhadj (stond onder de lat bij de A1 en het Beloftenteam) hebben een verleden bij FC Dordrecht.

De wedstrijd moet in goede banen geleid worden door scheidsrechter Jeroen Abbink. De assistent-scheidsrechters zijn E. Kleinjan en N. Siebert. Vierde official is E. Blank.

Historie Dordrecht-Almere City FC/FC Omniworld

26-11-2010: FC Dordrecht – Almere City FC: 2 – 4
21-08-2009: FC Dordrecht – FC Omniworld: 1 – 0
17-04-2009: FC Dordrecht – FC Omniworld: 2 – 1
12-10-2007: FC Dordrecht – FC Omniworld: 3 – 3
11-08-2006: FC Dordrecht – FC Omniworld: 3 – 0
06-12-2005: FC Dordrecht – FC Omniworld: 1 – 1

De historische wedstrijd

Seizoen 2008-2009: FC Dordrecht-FC Omniworld: 2-1

Scoreverloop:
1-0 Cecilio Lopes
1-1 Género Zeefuik
2-1 Bart van Muyen

Het verhaal van destijds:

Voor de vijfde keer op rij won FC Dordrecht en bleef daardoor ongeslagen aan kop van de zesde periode. Op een volle Krommedijk werd FC Omniworld uiteindelijk toch nog opzij gezet: 2-1. Door de overduidelijke 0-5 van RKC bij Excelsior werd de periodetitel nog niet binnen gehaald. Dat zal volgende week, thuis tegen Cambuur, kunnen gebeuren. Dordt moet dan wel winnen.

FC Dordrecht had veel moeite FC Omniworld te verslaan. Middels een stevig slotoffensief wist het team de zege toch nog binnen te halen.

De periode zou uiteindelijk ook gewonnen worden. Cambuur werd met 1-0 verslagen.

Cecilio Lopes speelt ook vandaag de dag voor FC Dordrecht. Género Zeefuik speelt voor NEC en Bart van Muyen voor FC Oss.

FC Dordrecht werd dat seizoen achtste, FC Omniworld twintigste.

Samenstelling en regie: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.