Voorbeschouwing FC Dordrecht – AGOVV

Of Goede vrijdag inderdaad zo goed zal worden voor de Schapenkoppen weten we rond 22.00 uur. In Eindhoven kon het goede resultaat van de wedstrijd daarvoor tegen Willem II geen goed vervolg gegeven worden. FC Eindhoven was afgelopen maandag met 1-0 te sterk en dat doelman Nick van der Ploeg de beste man was aan de kant van FC Dordrecht, zegt genoeg.

Ondanks de nederlaag in Eindhoven, zijn de Dordtenaren nog altijd in de race voor deelname aan de play-offs. Op dit moment heeft het team van interim-trainer Virgil Breetveld 41 punten en met 50 punten ben je normaliter zeker van “het toetje”. Er volgen nog vijf wedstrijden, waarvan drie thuis. Om te beginnen met AGOVV Apeldoorn. Bij AGOVV Apeldoorn boekte FC Dordrecht dit seizoen de enige uitzege en het verschil in punten is dermate groot dat de punten toch in het GN Bouw stadion gehouden moeten worden. Maar AGOVV is niet meer het AGOVV van voor de winterstop.

Tommie Beugelsdijk en Kevin Tano zijn niet inzetbaar, de rest van de selectie is fit.

De tegenstander

AGOVV Apeldoorn was in de eerste seizoenshelft het lelijke eendje van de Jupiler League. De ploeg van Hans van Arum won enkel van Willem II en stond op de laatste plaats. Na de winterstop werden er al veertien punten behaald en de laatste plaats is inmiddels overgedragen aan FC Emmen. De voorsprong op FC Emmen bedraagt drie punten en de achterstand op de nummer vijftien Telstar is vijf punten. Verder omhoog kijken heeft weinig zin voor de Blauwen. De nummer veertien FC Oss heeft momenteel al zestien punten meer. Feit is wel dat de goede resultaten van na de winterstop en het nieuws dat er dit seizoen geen enkele ploeg zal degraderen uit de Jupiler Legue, het team goed hebben gedaan.

De samenwerking met AS Trencín, de club van Tscheu La Ling, leverde de club een aantal spelers op. Hiervan hebben Lukás Duriska en Karol Mondek er al negen duels opzitten in het shirt van AGOVV Apeldoorn. De nieuwelingen die ook meteen hun waarde hebben bewezen komen van andere clubs. De Tsjech Vojtech Schulmeister scoorde in negen duels al zes keer (even zoveel goals als Dennis Krohne er maakte in 23 wedstrijden) en de Duitser Kevin Kerr trof drie keer doel in tien duels. De verder meest bekende spelers die AGOVV Apeldoorn na de winterstop kwamen versterken zijn Stanley Tailer (al eerder drie seizoenen actief in Apeldoorn en nu weer terug na een avontuur in Cyprus) en de ervaren Dennis van der Ree kwam van SC Veendam terwijl ook hij al eerder een aantal seizoen uitkwam voor de Blauwen.

De jonge spelers Soufiane Laghmouchi en Jerry van Ewijk (beiden goed voor twintig duels dit seizoen) zijn voorbeelden van talentvolle spelers, terwijl de ervaring vooral zit bij Ellery Cairo en Peter Reekers. Mees Siers kwam tot nog toe van alle spelers in de meeste duels binnen de lijnen (27 van de 29).

Sinds de rentree van AGOVV Apeldoorn in het betaald voetbal, wisten ze twee keer te winnen op Dordtse bodem. De laatste keer was tijdens de ouverture van het seizoen 2009-2010.

Junior Livramento is dit seizoen door Willem II verhuurd aan AGOVV Apeldoorn. Op zestienjarige leeftijd maakte Livramento namens FC Dordrecht zijn debuut in het betaald voetbal. Dat was in het seizoen 2004-2005. Het zou voor Livramento, die ook speelde in de jeugdopleiding van de Schapenkoppen, bij die ene wedstrijd blijven in de hoofdmacht.

De wedstrijd moet in goede banen worden geleid door Edwin Boot die voor het eerst een officieel duel van FC Dordrecht fluit en tot de jongere en talentvolle garde behoort van het scheidsrechtersgilde. De assistent-scheidsrechters zijn H. Olde Olthof en N. Stuifzand en vierde official is J. van den Hurk.

Historie FC Dordrecht-AGOVV Apeldoorn

08-04-2011: FC Dordrecht – AGOVV Apeldoorn: 4 – 1
14-08-2009: FC Dordrecht – AGOVV Apeldoorn: 1 – 2
13-02-2009: FC Dordrecht – AGOVV Apeldoorn: 2 – 1
15-01-2008: FC Dordrecht – AGOVV Apeldoorn: 4 – 3 (beker)
23-11-2007: FC Dordrecht – AGOVV Apeldoorn: 1 – 1
26-01-2007: FC Dordrecht – AGOVV Apeldoorn: 2 – 1
09-09-2005: FC Dordrecht – AGOVV Apeldoorn: 0 – 1
17-12-2004: FC Dordrecht – AGOVV Apeldoorn: 2 – 1
29-04-2004: FC Dordrecht – AGOVV Apeldoorn: 2 – 1

Stand vooraf
10. FC Dordrecht, 29 gespeeld, 41 punten (42-51, -9)
17. AGOVV Apeldoorn, 29 gespeeld, 19 punten (33-75, -42)

De historische wedstrijd

Seizoen 2010-2011: FC Dordrecht – AGOVV Apeldoorn: 4-1

Scoreverloop:
1-0 Moussa Kalisse
2-0 Cecilio Lopes
2-1 Jaime Bruinier
3-1 Santy Hulst
4-1 Santy Hulst

Het verhaal van destijds:

FC Dordrecht heeft op eigen veld uitstekende zaken gedaan door AGOVV Apeldoorn met 4-1 te verslaan. De ploeg van trainer Henny Lee kende een bliksemstart tegen de nummer vijftien van de Jupiler League. Na vier minuten stond het al 2-0 voor de Schapenkoppen.

Moussa Kalisse maakte de openingstreffer, Cecilio Lopes de 2-0. AGOVV Apeldoorn kwam door een doelpunt van Jaime Bruinier terug tot 2-1, maar een kwartier later was de marge alweer twee goals in het voordeel van de Dordtenaren door een doelpunt van Santy Hulst (3-1). Nog voor rust kwam de eindstand al op het bord. Opnieuw was het Hulst die de treffer op zijn naam schreef: 4-1.

In de tweede helft kwam de zege geen moment meer in gevaar. FC Dordrecht kreeg de beste kansen om de score een nog hoger aanzien te geven, maar de scherpte van voor de rust ontbrak. FC Dordrecht en AGOVV Apeldoorn eindigden de wedstrijd beiden met tien man. Bij de bezoekers werd Abdelhali Chaiat met een directe rode kaart van het veld gestuurd, Mawouna Amevor ontving een kwartier voor tijd namens de thuisploeg zijn tweede gele kaart.

Moussa Kalisse speelt nu voor Excelsior, Jaime Bruinier voor Sparta Rotterdam. FC Dordrecht werd vorig seizoen elfde, AGOVV Apeldoorn eindigde als vijftiende.

Samenstelling en regie: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.