Voorbeschouwing FC Volendam – FC Dordrecht

Morgenavond trapt FC Dordrecht af in het Kras Stadion tegen FC Volendam, de ploeg waarop Dordt de eerste overwinning boekte van het seizoen. Trainer Gérard de Nooijer zal het moeten doen zonder de geblesseerden Arias, Alkan, Van Wermeskerken en de geschorsten Godee en Amevor.

Over de wedstrijd van afgelopen vrijdag maken we weinig woorden vuil. Het enige wat nu telt is om met z’n alle achter onze Schapenkoppen te gaan staan en de rug te rechten tegen het andere oranje. Dit zal moeten gebeuren zonder aanvoerder Mawouna Amevor, die in de wedstrijd tegen De Graafschap zijn vijfde gele kaart pakte, en Joey Godee, die een directe rode kaart kreeg toegewezen.

Velen van ons hebben een dubbel gevoel overgehouden aan het heenduel met de palingboeren. Dit was de eerste overwinning van Dordt dit seizoen en een vervelend randje, spits Jafar Arias brak in de tweede helft zijn onderbeen op twee plaatsen en zag het seizoen aan zich voorbij schieten. Er werd wel een feestje gevierd want dankzij het doelpunt van Alessio Da Cruz mocht FC Dordrecht drie punten bijschrijven en steeg het op de ranglijst. Het was een knappe prestatie van de Dordtenaren want eerder die week speelde het nog een bekerduel tegen Sparta.

Dordtenaren in Volendam

De Schapenkoppen trokken vorig jaar ook tegen strijden in het palingdorp en zag tot twee keer toe de voorsprong verdwijnen. Na een vroege openingstreffer van Rangelo Janga, was het Laghmouchi die een minuut later de stand alweer gelijk trok. Het was een gelijkgaand duel, waarin de kansen schaars waren. Vlak nadat de spelers de kleedkamers uit waren gekomen was het Alvin Daniels die opnieuw de Schapenkoppen aan de leiding bracht. Helaas was het nog geen kwartier later Steltenpool die de gelijkmaker achter Te Loeke schoot en de eindstand bepaalde op 2-2.

De wijdbroeken in 2017

FC Volendam begon sterk aan 2017 door gelijk te spelen tegen Almere City FC en te winnen van FC Eindhoven, Telstar en Den Bosch. Echter werden de laatste twee duels verloren tegen NAC en VVV-Venlo. De ploeg van Robert Molenaar is altijd nog in de race voor een periodetitel en staat daarvoor maar één puntje achter op SC Cambuur. Er staat dus genoeg op het spel morgenavond, voor beide teams.

Foto: Erwin Spek
Tekst: Niels Beenakkers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.