Voorbeschouwing FC Volendam – FC Dordrecht

Morgenavond spelen de Schapekoppen tegen FC Volendam in het Kras Stadion. De Dordtenaren willen hun succesvolle reeks voortzetten en gaan er alles aan doen om bovenaan te blijven in de derde periode. Na vier gewonnen wedstrijden zijn de Dordtenaren erop gebrand om ook tegen FC Volendam de drie punten mee naar huis te nemen. De palingboeren zijn deze periode ook heel sterk gestart en hebben drie keer gewonnen in hun laatste vier wedstrijden. De laatste wedstrijd werd verloren van De Graafschap.

 
Eerder dit seizoen speelden de beide ploegen al eens tegen elkaar in ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. Door het late doelpunt van Antonio Stankov werd er nog een punt uit gesleept. FC Dordrecht heeft geen goede ervaringen met FC Volendam. In de laatste tien ontmoetingen werd maar één keer gewonnen. Vorig seizoen werd er thuis met 1-0 gewonnen, van de andere wedstrijden werd er zes keer gelijk gespeeld en drie keer verloren.

 
FC Volendam, een team met enkel Nederlanders in de selectie, heeft dit seizoen nog een periode onderaan gestaan. Dat is opmerkelijk voor het Andere Oranje. Met uitzondering van 2010 (zestiende) en 2012 (twaalfde) eindigde FC Volendam dit millennium altijd bij de eerste tien. Sinds december zijn ze begonnen met klimmen op de ranglijst naar een momenteel vijftiende plaats. Het team van Misha Salden zal alles uit de kast halen om de winstreeks van onze Schapekoppen te doorbreken. Bij FC Dordrecht zitten Daniël Breedijk (knie) en Danny Bakker (kuit) niet in de selectie. Voor Yahya Boumediene is het zijn eerste wedstrijdselectie.

Wil je mee naar Volendam? Kijk dan hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.