Voorbeschouwing FC Oss – FC Dordrecht

FC Dordrecht trapt morgenavond het nieuwe jaar af in Oss. FC Oss was ook de eerste tegenstander van dit seizoen op de Krommedijk. Een nieuw jaar vol kansen staat te wachten op de Schapenkoppen.

De laatste wedstrijd van Dordt werd zoals velen weten zegevierend afgesloten in eigen huis tegen Achilles’29 toen er met 3-0 werd gewonnen. Door de overwinning op de hekkensluiter staat FC Dordrecht negen punten los van de Heikanters, een mooie positie voor de Dordtenaren.
De ploeg van De Nooijer is afgelopen weekend op trainingskamp geweest in Hellevoetsluis waar het een oefenduel speelde tegen VV Nieuwenhoorn. De Schapenkoppen wonnen de wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Nick Hak.
De tijd van het nieuwe jaar betekent ook de tijd van een nieuwe transferwindow. Ricky van Haaren heeft de Tempel der Beschaving verlaten. Zijn vervanger heeft niet lang op zich laten wachten en heeft zich al bij de selectie gevoegd. Joey Godee, die al eerder meetrainde, speelt tot het einde van het seizoen mee bij de club uit Dordrecht.

Vorig seizoen in Oss
Ook in het begin van 2016 stonden de twee ploegen tegenover elkaar in Oss. FC Dordrecht won toen het duel met 2-3 in Brabant. Het was een wedstrijd die alle kanten op kon gaan, na driekwartier stond het namelijk al 2-2. Gelukkig was het acht minuten voor tijd Bunjaku die de winnende treffer binnenschoot. Rangelo Janga (2x) en de al genoemde Alban Bunjaku zorgden voor de doelpunten.

De tegenstander van morgen
De Brabanders sloten 2016 verliezend af tegen FC Volendam. In Volendam het 3-1 voor de thuisploeg. Dat was de eerste verliespartij in zes wedstrijd voor de ploeg van François Gesthuizen. De Ossenaren beschikken over spits Tom Boere, die in de eerste helft van het seizoen al twintig keer het net wist te vinden en hierdoor met afstand de topscorer is van de Jupiler League. Een mooie uitdaging aan het begin van 2017 voor de Dordtenaren.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.