Voorbeschouwing FC Emmen – FC Dordrecht

Morgen spelen de Schapenkoppen de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Na de verloren partij van vrijdag tegen Almere City FC zijn de Dordtenaren er op gebrand om zich te revancheren in Drenthe.

FC Dordrecht speelden de laatste twee duels zonder een echte spits, dat is iets wat de ploeg van Gérard de Nooijer wel nodig heeft. “We hebben tegen MVV en Almere City zonder spits gespeeld en dan zie je dat we iets missen, een aanspeelpunt. We hebben twee weken met Thomas getraind maar niet gericht op de wedstrijden. We hebben een aanspeelpunt nodig want dat is ons spelsysteem.”
Aanvoerder Amevor kreeg afgelopen vrijdag een rode kaart maar wie de captain gaat vervangen laat op nog op zich wachten. “Ik ga kijken wie Mawouna kan vervangen, nu traint Blake daar. Die jongen moet je ook een kans geven, mits hij goed traint.”
Ondanks dat er twee duels zijn verloren ziet De Nooijer geen reden tot paniek. “We zitten niet in zak en as, we speelden de tweede helft goed maar dan krijg je een kaart. De volgende tegenstanders zijn Emmen en VVV, dat zijn niet de makkelijkste dus focussen we ons daarop.”

Winst in Emmen
Vrijdag 7 februari 2014 wisten de Schapenkoppen voor het laatst te winnen in het Univé Stadion, de vorige naam van JenS Vesting. Het werd maar liefst 1-6 (!) in Dordts voordeel. Siekman (ed), Gosens, Fortes, Gladon, Korte en Danso waren die avond de spelers die de bal achter in het netje plaatsten. Binnen tien minuten stonden de Dordtenaren met 0-3 voor en kort voor de rust scoorde Paul Gladon de 0-4.

De tegenstander
FC Emmen staat momenteel op een respectievelijke negende plaats maar staan samen met vier andere teams gedeeltelijk zevende. Afgelopen speelronde speelde de ploeg uit het Oosten gelijk tegen Telstar. De laatst verloren wedstrijd van de Emmenaren dateert van 16 september tegen De Graafschap (3-0). Dat betekent dat de ploeg van Lukkien al vier duels op rij ongeslagen is en die reeks wil FC Dordrecht het liefst doorbreken. Bij FC Emmen zit ook nog een bekend gezicht, Josemar Lima. De verdediger vertrok deze zomer uit Dordrecht.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.