Voorbeschouwing FC Emmen – FC Dordrecht

Morgenavond spelen de Schapekoppen in De Oude Meerdijk tegen FC Emmen. De Rood-Witten kennen een goed seizoen dit jaar. De ploeg van trainer Dick Lukkien speelde gelijk in Dordrecht. De stand werd 2-2 hier aan de Krommedijk. Robert Mutzers en Andreias Calcan scoorden de doelpunten voor Dordt.

De statistieken zijn in het nadeel van FC Dordrecht want in Emmen werd al sinds 2014 niet meer gewonnen. Bij die laatste overwinning werd FC Emmen vernederd door FC Dordrecht want de Schapekoppen wonnen met maar liefst 1-6 van de Rood-Witten. De goals werden toen gemaakt door Gosens, Fortes, Gladon, Korte, Danso en het laatste doelpunt was een eigen doelpunt van Tim Siekman. De enige tegentreffer van FC Emmen kwam van de voet van Oranje-international Wout Weghorst. Van de 56 wedstrijden die al in Emmen zijn gespeeld heeft Dordt er 19 van gewonnen. FC Emmen kon thuis al 21 keer winnen van de Schapekoppen.

De heenwedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel aan de Krommedijk. De goals bij FC Dordrecht kwamen van Robert Mutzers en Andreias Calcan. Vorig jaar eindigde de wedstrijd op 2-1 in Emmen. De Schapekoppen konden als eerste scoren via Joël Thomas maar Cas Peters kon met twee doelpunten de 2-1 op het bord zetten.

Bij FC Dordrecht zijn Arias en Amevor geblesseerd. Gustavo Hamer zit na zijn selectie voor Oranje onder 20 opnieuw in de selectie.

Bij Emmen zijn er geen schorsingen of blessures.

Wil je ook naar de wedstrijd? Klik dan hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.