Voorbeschouwing FC Eindhoven-FC Dordrecht

Morgenavond spelen de Dordtenaren tegen FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion. De Schapekoppen willen, na hun verlies in Volendam, sportieve revanche nemen tegen de Eindhovenaren. De blauw-witten zijn het nieuwe kalenderjaar niet goed ingegaan en hebben slechts twee keer gewonnen in zes wedstrijden. De overige wedstrijden werden allemaal verloren. Vorige week verloren de Eindhovenaren met 1-3 in het Jan Louwers Stadion van Jong AZ. De ploeg van trainer David Nascimento zal gebrand zijn om de punten in Eindhoven te houden.

Beide teams speelden in oktober al eens tegen elkaar en in Dordrecht eindigde de confrontatie in een 4-3 spektakelstuk. Tien minuten voor het eindsignaal stond de stand 4-1 maar de Eindhovenaren konden met 2 doelpunten in de laatste tien minuten de spanning terug in de wedstrijd brengen. Robert Mutzers was toen de man in vorm met twee doelpunten in het Riwal Hoogwerkers Stadion. De laatste keer dat FC Dordrecht kon winnen in het Jan Louwers Stadion dateert al van 2013. Toen werd er met 1-5 gewonnen met doelpunten van Veldwijk (2), Alisic, Rijsdijk en Post.

FC Eindhoven staat momenteel op een vijftiende plaats in de Jupiler League en kent net als FC Dordrecht een wisselvalig seizoen. Lieder, de topscoorder van de Jupiler League, heeft last van buikklachten en zal vrijdagavond dus niet kunnen spelen tegen zijn ex-ploeg. Naast Lieder is ook Swinkels, de keeper van FC Eindhoven, geblesseerd. De knieblessure zal de keeper zes weken aan de kant houden.

Wil je mee naar Eindhoven? Klik dan hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.