Voorbeschouwing FC Dordrecht – VVV Venlo

Morgenavond speelt FC Dordrecht alweer de derde wedstrijd van de week. We krijgen voor het laatst dit seizoen bezoek uit Limburg want VVV is de derde club uit het Zuiden die te gast is op de Krommedijk.

Na twee zware wedstrijden tegen MVV en Almere City FC wacht vandaag opnieuw een uiterst lastige opponent. De nummer één van de Jupiler League heeft momenteel elf punten voorsprong op de nummer twee, Jong Ajax.
Eerder dit seizoen wisten de Limburgers de drie punten in de eigen Koel te houden door met 3-1 te winnen van de Dordtse Schapenkoppen. In dit duel kreeg Tim Receveur een rode kaart maar arbiter Van der Graaf controleerde niet of Receveur van het veld was gelopen en tot ieders verbazing speelde hij nog enkele minuten deelnam aan de wedstrijd.

Vorig jaar speelden de Dordtenaren met 0-0 gelijk tegen de Venlonaren. Het was een duel zonder hele grote kansen. Alleen Gravenberch zag zijn poging op het aluminium eindigen, maar gevaarlijk werden beiden niet. In de tweede helft wilden de Schapenkoppen overgaan tot aanval maar een pover VVV haalde alle snelheid uit het spel, waardoor de ploegen genoegen namen met een punt.

De laatste overwinning van Dordrecht op VVV dateert van zondag 11 mei 2014 toen er met 2-1 werd gewonnen. Paul Gladon en Jeffry Fortes waren goed voor de doelpunten en zorgden ervoor dat de drie punten in het Riwal Hoogwerkers Stadion bleven.

Op de vraag of VVV het goed doet dit seizoen weet iedereen het antwoord al. De geel-zwarte staan met kop en schouders bovenaan. Ze worden gevolgd door Jong Ajax en die mogen niet promoveren, dus Venlo hoeft nergens naar om te kijken. Voor het laatst werd er verloren van Jong PSV in Eindhoven met 2-1, hierna werden Helmond Sport (7-0), Achilles (4-0) en anderen opgerold en herpakte de tegenstander van vanavond zich uitstekend. Spelers om in de gaten te houden zijn Seuntjes en Vito van Crooy, zij zijn allebei goed voor dertien doelpunten tot dusver. Verder heeft VVV de minst gepasseerde defensie met achttien tegentreffers.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.