Voorbeschouwing FC Dordrecht – TOP Oss

Vrijdag 19 april staat de wedstrijd FC Dordrecht – TOP Oss op het programma. Om 20:00 wordt er afgetrapt in het M-Scores stadion aan de Krommedijk. Ga goed voorbereid de wedstrijd in met deze voorbeschouwing!

TOP Oss

De Ossenaren kennen een lastig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Met slechts tien overwinningen uit 34 wedstrijden staan ze met 32 punten op de zeventiende plek. De ploeg van vertrekkend trainer Ruud Brood speelde maar twee keer gelijk en verloor 22 van haar wedstrijden. Kijkend naar de afgelopen vijf wedstrijden doet TOP het wel wat beter. Drie keer werd er gewonnen en twee keer verloren. Ze verkeren dus in redelijke vorm. Topscorer bij de ploeg is Arthur Allemeersch, hij wist zes keer te prikken dit seizoen. Alleen Jong FC Utrecht maakte dit Eerste Divisie-seizoen een groter gedeelte van hun goals via invallers (28%) dan TOP Oss (25% – 7/28). Arthur Allemeersch maakte een goal en gaf een assist in zijn laatste twee Eerste Divisie-duels en kan de
eerste TOP Oss-speler worden die in drie opeenvolgende KKD-duels bij een doelpunt betrokken is sinds Jearl Margaritha (5) en Justin Mathieu (3) in maart-april 2023.

FC Dordrecht

FC Dordrecht keert terug op de Krommedijk na een heerlijk avondje in Breda. NAC Breda werd met 1-4 verslagen door een aantal mooie goals. Het was ook in het Rat Verlegh Stadion dat de Schapekoppen de play-offs officieel wisten veilig te stellen. Lager dan plek zes kan FC Dordrecht niet meer eindigen. Omhoogkijken kan nog tot en met de eerste plek! Een spannende periode voor de Schapekoppen dus, die nogsteeds boven verwachtingen uitsteekt. Mathis Suray is topscorer bij de Schapekoppen, hij heeft inmiddels alweer twaalf goals achter zijn naam staan. Achter hem Ilias Sebaoui en Rene Kriwak die beide sinds de wedstrijd tegen NAC in de dubbele cijfers staan. FC Dordrecht won drie van de laatste vier KKD-ontmoetingen met TOP Oss (G1) en hield hierin telkens de nul, de meeste overwinningen met een clean sheet voor de Schapekoppen tegen een specifieke tegenstander sinds de aanstelling van Michele Santoni in 2021/22.

Onderlinge balans 

In de 59 keer dat deze wedstrijd werd gespeeld wist TOP Oss 21 keer er met de winst van door te gaan. 22 keer wisten de Dordtenaren te winnen. Zo blijft er ruimte over voor zestien gelijke spelen. De meest recente wedstrijd, eerder dit seizoen eindigde in een 0-1 overwinning voor de Dordtenaren

Scheidsrechter

Scheidsrechter van dienst is Stan Teuben. Zijn assistenten zijn Van Marrweijk, Waleveld en Sturm.

Wedstrijd volgen?

De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN 3 en wordt meegenomen in het schakelkanaal van ESPN. Zoals jullie van ons gewend zijn is er weer een live X-verslag.

Dordts minuutje

Wil jij meer weten over de wedstrijd van vanavond? Bekijk dan hieronder het Dordts minuutje met oude wedstrijdbeelden en een leuke quizvraag.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.