Voorbeschouwing FC Dordrecht – Telstar

De volgende speelronde in de Jupiler League staat voor de deur, en dat is maar goed ook. Waar sommige sporters slechts een aantal keer per jaar hun kunsten kunnen vertonen en na een slechte prestatie voor lange tijd de wonden moeten likken, daar volgt in de voetballerij altijd al snel weer de volgende wedstrijd. Deze inleiding slaat natuurlijk op de wedstrijd van vorige week in- en tegen Oss. De Schapenkoppen kwamen daarin slecht voor de dag en naar aanleiding daarvan zal interim trainer Harry van den Ham zijn maatregelen nemen.

Zoals hier op de site al te lezen viel, heeft Van den Ham aanvallende plannen om tot een goed resultaat te komen. Het is de bekende stijl waarmee FC Dordrecht altijd de punten in eigen huis wil houden en het publiek wil vermaken. Met het oog op de zware uitwedstrijd tegen koploper Helmond Sport begin oktober, is het belangrijk om een overwinning te boeken.

De tegenstander
Telstar is een van de clubs die dit seizoen begon met een nieuwe trainer/coach. Marcel Keizer is de opvolger van de naar FC Den Bosch vertrokken Jan Poortvliet. Het is voor Keizer zijn debuut als trainer in het betaald voetbal. Eerder trainde Keizer de amateurs van Argon uit Mijdrecht en VVSB uit Noordwijkerhout. Als profvoetballer speelde Keizer de meeste duels voor Cambuur Leeuwarden. Met de Friezen werd hij in 1992 kampioen van de eerste divisie.

Naast ex Schapenkop Shabir Isoufi (dit seizoen gehuurd van Feyenoord, FC Dordrecht huurde de middenvelder vorig seizoen van de Rotterdammers) is Rhys Murphy de opvallendste nieuweling bij de witte leeuwen. De aanvaller is afkomstig van Arsenal, hoewel hij zijn duels in de hoofdmacht speelde voor Brentford en Preston North End. Dat echte clubmensen nog bestaan, bewijst Anthony Correia. De verdediger uit Paramaribo speelt al sinds het seizoen 2001-2002 voor Telstar en is ook dit seizoen weer een vaste waarde in de basis. Met 280 wedstrijden is Correia ook de meest ervaren speler in de selectie van Marcel Keizer. Andere spelers met ervaring zijn Sjaak Lettinga (staat tot nog toe nog op nul speelminuten, de middenvelder is herstellende van een enkelblessure ), Cor Varkevisser en Jerold Promes. Cerillio Cijntje is een van de jonge talenten van Telstar.

Telstar heeft nog maar vier keer gescoord, maar is desondanks de competitie toch goed gestart met vijf gespeeld, acht punten. Alleen de wedstrijd tegen koploper Helmond Sport ging verloren. Dat was op de eerste speeldag, de laatste vier duels is het team dus ongeslagen. Er werd onder meer thuis gewonnen van Excelsior en de lastige uitwedstrijd bij MVV Maastricht eindigde in een knap gelijkspel: 0-0.

Met het vertrouwen zal het dus wel goed zitten bij de tegenstander van vanavond. Tevens zullen ze met een goed gevoel terugkijken op de laatste duels in het GN Bouw stadion. Op 28 november 2011 werd middels een gelijkspel een periodetitel gepakt, de seizoenen daarna werd er met 3-0 gewonnen en 2-2 gelijkgespeeld in Dordrecht. Afgelopen seizoen moesten de witte leeuwen de punten echter weer eens achterlaten (2-0).

Harry van den Ham was in het verleden kortstondig trainer van Telstar. In het seizoen 1997-1998 leidde de oefenmeester de club naar de dertiende plaats. Shabir Isoufi is nu speler van Telstar, vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor FC Dordrecht.

De wedstrijd staat onder leiding van Jeroen Abbink. De assistent-scheidsrechters zijn J. Balder en S. Nanninga. Vierde official is L. Gerrets.

Historie Dordrecht-Telstar, de laatste 10 duels

13-01-2012: FC Dordrecht – Telstar: 2 – 0
18-03-2011: FC Dordrecht – Telstar: 2 – 2
23-10-2009: FC Dordrecht – Telstar: 0 – 3
28-11-2008: FC Dordrecht – Telstar: 1 – 1
14-03-2008: FC Dordrecht – Telstar: 1 – 0
25-08-2006: FC Dordrecht – Telstar: 4 – 2
03-10-2005: FC Dordrecht – Telstar: 0 – 0
06-05-2005: FC Dordrecht – Telstar: 0 – 1
05-12-2003: FC Dordrecht – Telstar: 1 – 3
28-02-2003: FC Dordrecht – Telstar: 1 – 1

Stand vooraf
06.FC Dordrecht, 5 gespeeld, 8 punten (9-7, +2)
08.Telstar, 5 gespeeld, 8 punten (4-3, +1)

De historische wedstrijd
Seizoen 2006-2007: FC Dordrecht-Telstar: 4-2
Scoreverloop: 0-1 Ronnie van Es, 1-1 Manu Dagher, 2-1 Cecilio Lopes, 3-1 Manu Dagher, 4-1 Cecilio Lopes en 4-2 Richard van Heulen

Het verhaal van destijds:
Maar liefst 50 doelpunten werden er gescoord in de vierde speelronde van de Jupiler League, een record in het bestaan van de Eerste Divisie. De wedstrijd tussen FC Dordrecht en Stormvogels Telstar had hierin een groot aandeel. In het GN Bouw stadion vielen maar liefst zes doelpunten.

De bezoekers van de wedstrijd hadden sowieso niks te klagen, want naast de doelpunten zagen ze ook nog eens een hele leuke wedstrijd. De wedstrijd eindigde in een 4-2 overwinning voor de Dordtenaren. Zowel Cecilio Lopes als Manu Dagher scoorde tweemaal.

Door de overwinning blijft FC Dordrecht mede koploper in de Jupiler League samen met FC Den Bosch.

FC Dordrecht beëindigde het seizoen 2006-2007 op een keurige zesde positie. Stormvogels Telstar werd tiende.

Samenstelling en regie: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.