Voorbeschouwing FC Dordrecht – Scheveningen

De Schapenkoppen verlaten de Jupiler League weer even voor de KNVB Beker. Nadat vorige maand knap werd gewonnen van Willem II, staat er dinsdagavond in het GN Bouw stadion een tegenstander van een heel ander kaliber tegenover FC Dordrecht. Niettemin blijft het bekervoetbal, enige verslapping kan al leiden tot een uitschakeling. In de vorige ronde waren er immers weer voldoende “verassingen” te zien in de uitslagen.

Als het team van Harry van den Ham de vorm van de competitie meeneemt in het bekertoernooi, dan heeft niemand die FC Dordrecht een warm hart toedraagt iets te vrezen.

In de tweede bekerwedstrijd van het seizoen zal er in ieder geval een andere keeper onder de lat staan. Warner Hahn heeft in Deventer tegen Go Ahead Eagles een breukje opgelopen in de wijsvinger en zal een aantal weken buitenspel staan. Ramon Lujano Benevides neemt zijn plaats in de goal over.

De tegenstander
SVV Scheveningen, opgericht op 1 juli 1919 en sinds 1946 naast een zondagafdeling ook een zaterdagafdeling heeft en sinds 1970 op het huidige Sportpark Houtrust speelt, bezet momenteel de elfde plaats in de zaterdag Topklasse. Afgelopen zaterdag eindigde de uitwedstrijd tegen FC Lisse onbeslist: 1-1.

Scheveningen wordt getraind door John Blok die eerder werkzaam was bij Quick Boys en VVSB en zoals zoveel topamateurclubs, heeft ook deze club ex profvoetballers in de selectie van het eerste team. De meest bekende namen zijn Giorgio Achterberg en John Nieuwenburg. Achterberg werd vorig seizoen door FC Dordrecht van ADO Den Haag gehuurd en kwam in totaal tot twaalf duels voor de Schapenkoppen waarin hij het net niet wist te vinden. Nieuwenburg speelde tussen 2004 en 2006 voor FC Dordrecht. De middenvelder speelde in totaal vijftig duels, maar wist net als Achterberg niet te scoren. John Nieuwenburg werd in het verleden al zo vaak geplaagd door blessures en is momenteel ook weer uitgeschakeld door een blessure.

Naast Giorgio Achterberg, zijn ook Marvin Nieuwlaat, Mehmet Aldogan, Michael Ros en Tim Peters spelers om in de gaten te houden. Alle vier staan ze op drie doelpunten in de competitie.

Scheveningen haalde de volgende bekerronde door FC Oss na verlenging te verslaan. Het werd uiteindelijk 2-1.

De bekerwedstrijd in het GN Bouw stadion moet in goede banen worden geleid door Rogier Honig.

De historische bekerwedstrijd
Seizoen 2004-2005: FC Dordrecht-Scheveningen: 7-1
Scoreverloop: 1-0 en 2-0 Dennis de Nooijer, 2-1 Sander Klapwijk, 3-1 Dennis van der Pennen, 4-1 Alhaji Sesay, 5-1 Dennis de Nooijer, 6-1 Alhaji Sesay en 7-1 Arjan van der Laan (strafschop)

Het verhaal van destijds:
De eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2004-2005 was de bekerwedstrijd tegen Scheveningen en die werd met 7-1 gewonnen.

Het duurde tot de 17e minuut eer de eerste goal viel. Niet veel later werd de score al verdubbeld. Beide doelpunten werden gemaakt door Dennis de Nooijer. Scheveningen deed iets terug, maar Dennis van der Pennen bepaalde de ruststand op 3-1.

Trainer Robert Verbeek voerde in de rust al de nodige wijzigingen door en ten nadele van de wedstrijd was dit niet. In de tweede helft werd de score uitgebouwd naar een regelmatige 7-1 zege. Jongeling Alhaji Sesay scoorde twee keer, de andere doelpunten kwamen van opnieuw Dennis de Nooijer en Arjan van der Laan (benutte penalty).

Samenstelling en regie: Mathijs Hoogendoorn

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.