Voorbeschouwing FC Dordrecht – SC Cambuur

Morgenavond spelen de Schapekoppen tegen SC Cambuur. De Friesen wonnen de heenwedstrijd met 3-0 in het Cambuurstadion. Aanvaller Kallon, middenvelder Kip en linksachter Houtkoop maakten de doelpunten voor Cambuur. Beide teams speelden al 67 keer tegen elkaar en daarin kon SC Cambuur het meest winnen van Dordt. De Friesen wonnen 38 keer tegen de Schapekoppen. Vijftien keer werd het gelijk en 14 keer kon FC Dordrecht winnen van de Herten.

Deze zomer verhuisden enkele spelers van FC Dordrecht naar SC Cambuur. Sai van Wermerskerken, Alvin Daniëls en Ibrahima Touré verhuisden afgelopen zomer naar Friesland. Danny Bakker maakte de omgekeerde beweging en kwam op huurbasis naar Dordt.

Het is al sinds 2011 geleden dat FC Dordrecht kon winnen van SC Cambuur. Het werd doen 2-1 voor de Dordtenaren aan de Krommedijk. Tom Beugelsdijk en Cecilio Lopes maakten de doelpunten voor de Schapekoppen. Onze assistent-trainer Johan Versluis speelde toen in de basis bij Dordt en ook Amevor maakte minuten in die wedstrijd.

Wil je naar deze leuke wedstrijd vrijdag? Klik dan hier om kaartjes te kopen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.