Voorbeschouwing FC Dordrecht – SBV Excelsior

Morgenavond is het zover! De Rijnmond derby tegen SBV Excelsior. Na de 2-1 nederlaag in Den Bosch, waar een zuivere penalty niet werd toegekend, zijn de mannen van Harry uit op sportieve revanche.

Ons competitieschema bleek bij voorbaat de eerste paar wedstrijden zwaar te zijn. Maar door de 0-1 voorsprong was vier punten uit twee wedstrijden geen ondenkbaar scenario. Helaas viel alsnog de spreekwoordelijke deksel op onze neus toen Van Moorsel de bal per ongeluk achter de goed spelende Anthony Swolfs kopte.

Nu staat de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Excelsior op het programma. Vorig seizoen speelden wij met 1-1 gelijk tegen Excelsior. Het Rotterdamse doelpunt kwam op naam van Joël Zwarts. Het Dordtse doelpunt van Renny Smith ontstond uit een rebound. Uit de gelijke stand kon worden geconcludeerd dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Excelsior heeft de afgelopen wedstrijd met 4-6 verloren van Almere City en daarvoor hadden ze met 6-1 gewonnen van Jong PSV. De Kralingers bevinden zich in de sub-top op een zevende positie.

Onze Schapekoppen hebben zeker kans tegen een ploeg die verdedigend kwetsbaar is. De Rijnmond derby is een wedstrijd op zich, het gaat voor beide ploegen aankomen op de vorm van de dag.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.